Бързи съвети за пролетно почистване

С идването на по-топлите месеци на много от нас предстои да направим редовното пролетно почистване на дома. Сега е идеалният момент да се отървете от дрехи, които не използвате от много време и не възнамерявате и в бъдеще да използвате. В първата част от нашите съвети ще ви дадем идеи как да ги съхранявате и как да се отървете от тях бързо и лесно.

Съвет 1: Ако съхранявате дрехите си не точно в дома си, ви препоръчваме да използвате големи пластмасови контейнери за съхранение. Можете да ги намерите в повечето големи вериги магазини и не са особено скъпи. Контейнерите за съхранение са много важни за поддържане на дрехите ви и служат като защита от натрупване на излишен прах и обезцветяване на дрехите ви. Ако просто ги оставите да висят в гардероба от сезон до сезон рискувате да загубите част от качествата им.

Съвет 2: Когато прибирате дрехите си, не ги сгъвайте, а доколкото ви е възможно ги прибирайте във формата на овал. Така не само няма да се получат прекалено дълбоки гънки, но и ще си спестите много място. Ще можете да опаковате много повече дрехи, използвайки тази техника.

Съвет 3: Ако използвате кутии или контейнери за съхранение на дрехите си, сложете на всеки от тях отделен етикет с надпис “Пролет”, “Лято”, “Есен” и “Зима”. Това ще ви улесни доста при по-добрата организация на гардероба ви. А ако имате дрехи, които не планирате да носите вече или просто вече не ви стават, по-добре е да ги дарите на по-нуждаещи се от вас. Вместо да хвърляте вашите дрехи на боклука, те могат да спомогнат да реализирате една благородна кауза, която за мнозина ще означава нещо повече от просто дрехи. Те ще им донесат топлина и спокойствие.

В Имоти Доверие основната ни кауза е да ви помогнем да намерите Вашето жилище. Жилище, в което да сте истински щастливи или както се казва да се почувствате като у дома си🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *