Четири пречки по пътя към продажбата на Вашия имот

Независимо дали условията на пазара на имоти са подходящи, или не, Вие можете сами да провалите продажбата на Вашия имот, ако допуснете някои от основните грешки в този процес. За да не превърнете желанието си да продадете имота в трудноизпълнима задача, ние Ви предлагаме списък на основни пречки, но също и съвети как да ги избегнете.
1. Безпорядък
Всеки потенциален купувач би желал да види бъдещия си дом подреден, обзаведен с подходящи мебели, със семпъл, изчистен декор, но не и в безпорядък. Уверете се, че сте почистили подобаващо и след осъществения оглед, за да запазите добрия външен вид на Вашето жилище. Помислете за специално място, където да складирате личните си вещи. В случай, че се нуждаете, наемете складово помещение за ненужния Ви багаж.
2. Присъствие по време на оглед
Може и да сте нетърпеливи да видите и чуете как протичат нещата по време на огледите с потенциални купувачи, но това не означава да ги преследвате с всяка крачка, която те правят в жилището Ви. Представете си, че Вие сте на мястото на потенциален купувач на имот и колко неудобно и неловко може да се почувствате под зоркия поглед на човека, който го продава. Затова направете крачка назад и оставете Вашия брокер на недвижими имоти да си свърши работата, и удовлетвори Вашите очаквания.
3. Неподходящ агент на недвижими имоти
За да се чувствате сигурни, когато обикаляте наоколо, докато купувачите оглеждат, уверете се, че сте избрали агент на недвижими имоти, на когото имате доверие. Голяма грешка, която можете да допуснете при продажбата на жилището си е да не отделите достатъчно време в търсене и проучване на правилния агент или фирма за недвижими имоти. В случай, че не искате да сгрешите и да губите време в търсене и преценка на правилния брокер, обадете ни се, за да Ви осигурим най-доброто без загуба на време.
4. Неправилно ценообразуване
И въпреки, че знаете, че брокерът Ви е най-добрият на когото може да попаднете, вероятно искате да имате активна роля в ценообразуването при продажбата на Вашия имот. Затова за свое успокоение можете да се запознаете предварително с движението на цените на пазара на недвижими имоти. Тук е важно да обърнете внимание, че цените на предлаганите в интернет порталите имоти са офертни, а не продажни цени, на които реално се сключват сделки. За да се чувствате още по-уверени, задайте на Вашия брокер всички въпроси, чиито отговори искате да знаете. По този начин ще се запознаете още по-отблизо с услугите и ценните съвети, които той ще Ви предостави. Така, правейки поглед отстрани на случващото се по време на продажбата на Вашия имот, ще може да бъдете обективни към ситуацията и уверени в успешната продажба.
В случай, че не искате да срещате пречки по пътя към успешната продажба на имота Ви, то се свържете с нас още сега! Ние знаем колко ценно е Вашето време!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *