Седем неща, които правят дома Ви наистина добър

Обичайно е да отделите значително време в търсене и огледи, ако сте потенциален купувач на жилище. Все пак Вие търсите не просто имот, а Вашия мечтан нов дом! Нормално е да желаете най-доброто за себе си и за своето семейство. В такива моменти на вълнение обаче често се пропуска да се погледне в един по-дългосрочен план. Не мислете единствено като потенциален купувач, а също и като човек, на когото след години може да се наложи да продаде имота! Закупуването на жилище трябва да е добра инвестиция, добре е да се помисли и от тази гледна точка.

Предлагаме Ви няколко полезни съвета, които е добре да имате предвид при избора на Вашето ново жилище. Съвети, които ще Ви направят по-сигурни и в ролята Ви на потенциален продавач.

1. Местоположение, местоположение и пак местоположение

Местоположението е от изключително значение, когато дойде време за продажба. Можете да имате най-неугледното жилище на света, с кухня и баня “плачещи” за ремонт, но ако то се намира в прекрасен квартал, или в близост до училище, например, ще бъде предпочетено пред много други. Имайте го предвид, когато купувате. Също така не забравяйте, че дори и да има спад на пазара на недвижими имоти, то никой не може да Ви отнеме добрата локация.

2. Училищен район

Училищният район също е важен в списъка с приоритети. Не е необичайно за купувачите да започнат търсене, основано единствено на това в кой район се намира училището на децата им. И въпреки че може да нямате деца, закупуването на жилище в район, в който се намира добро учебно заведение, винаги си заслужава. Тъй като училищата са винаги търсени, домове в такива квартали задържат високи цени.

3. Бяла, спретната къщурка

Къде се намира домът Ви по отношение на съседните сгради или обраслия в съседство дъб – това също е от ключово значение при избора на жилище. Може да сте избрали най-качествено ремонтираното жилище, в най-добрия училищен район, но ако основните жилищни площи са засенчени или спалнята гледа към всекидневната на съседите Ви, може да имате проблем при бъдеща продажба.

4. Престъпност

Добра идея е да проверите най-новите данни за престъпността в квартала. Това, разбира се, не се отнася само за големите градове. Информирайте се предварително, за да сте спокойни в новото си жилище.

5. Улички, улици и булеварди

Повече от всякога, достъпът до дома е ключов фактор в процеса на търсене. Има цели сайтове, приложения и алгоритми, които помагат на хората да разберат доколко е леснодостъпен бъдещият им дом. Забелязва се тенденция, че се отдава все по-голямо значение на възможността да се отиде пеша до магазина, училището, работата или спирката на обществения транспорт.

6. Ще има ли нужда от ремонт

Бъдете сигурни, че знаете с какво се захващате. Подготвен ли сте да се нанесете в жилище, нуждаещо се от ремонт? Можете ли да си позволите подобен компромис за сметка на добрата локация?

Ако възнамерявате да направите разширения или преустройство на жилището, то първо се уверете, че такива са възможни. Най-добре би било да се посъветвате с професионалисти. Проучете добре жилището, за да знаете какво да очаквате. Понякога козметични промени по кухнята например могат да прераснат в сериозен проект. Запитайте се многократно, можете ли наистина да понесете ангажиментите покрай основния ремонт. Това ще са не само финансови разходи, но ще Ви коства време, енергия и емоционален стрес.

7. Ще запази ли жилището своята стойност

Един добър агент на недвижими имоти, който е работил в предпочитания от Вас район продължително време, може да е полезен при разискване на въпроса за стойността в дългосрочен план или за инвестиционния потенциал на имота. Бъдете сигурни, че ще намерите начини да добавите стойност към имота или най-малкото, че жилището Ви ще запази стойността си във времето.

Отделете време за среща с нашите брокери на недвижими имоти и изберете заедно Вашия мечтан нов дом. Ние ще се постараем да Ви предложим най-доброто според Вашите очаквания. Ще Ви дадем ценни съвети, от които се нуждае всеки купувач.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *