Кой е подходящият за Вас имот

Търсенето на имот може да се окаже стресиращ момент в живот Ви. Важно е обаче да не позволявате на стреса да попречи на вземането на едно от най-важните решения, на чийто резултат следва да се радвате всеки един ден.
Когато сте пренатоварени, лесно и бързо може да решите, че е редно да се установите в първото Ви попаднало и задоволяващо очакванията Ви жилище. И с това ще сложите край на търсенето и на стреса много, много бързо. А може би сте били свидетел или дори Вие самите сте се изнервяли до такава степен, че не сте взели трезвото решение и сте изпуснали своя мечтан нов дом?
Каквато и да е ситуацията при Вас, ние ще споделим няколко основни правила, които да Ви помогнат при определянето на това дали дадено жилище е точно за Вас.
Това „Вашият“ квартал ли е?
Преди да започнете със самото търсене, задължително отидете на “разузнаване” из квартала 🙂 Бъдете сигурни, че една от основните причини, поради които ще харесате или не новото си жилище, ще е именно кварталът, в който то се намира. Разбира се, лесно можете да се подведете и да изберете грешния квартал, единствено заради по-ниската цена. Бъдете сигурни, че ако не се чувствате добре в избрания от Вас квартал, със сигурност в бъдеще ще Ви липсват спокойствието и уюта.

Мястото, което си харесали, отговаря ли на Вашите топ критерии?

Предполагаме, че сте си поставили Топ критерии, които ще търсите при огледите. Ето например някои основни, които може да поставите в началото на Вашия списък: район, подходящ транспорт, цена, шумни съседи, портиер, наличие на паркинг. Нашият съвет към Вас при разглеждането на всеки един критерий е да не правите компромиси с най-важните за Вас. Така ще сте сигурни, че изборът е направен съобразно Вашите изисквания.
За първи път ли виждате този имот?

Ако е така, не вземайте крайното си решение веднага. Задължително вижте поне още три различни предложения. В случай, че вземете решението си прекалено бързо, може да направите така наречената „грешка на новобранеца“, защото не сте разполагали с никаква друга база за сравнение.

Направете съпоставка

Сравнете положителните и отрицателните характеристики на всеки един обект, който сте имали възможност да разгледате с този, който Ви е направил най-голямо впечатление. Така ще сте сигурни, че Вашият окончателен избор ще е осъзнат и ще е най-добрият или поне толкова добър, колкото да не пропуснете „златната възможност“.
Как се чувствате?
Накрая, но не на последно място, е кармата Фън Шуй – или както и да го наричаме. Просто когато влезете в жилището, трябва да си кажете „Това е!“. Мястото трябва да Ви допадне, атмосферата трябва да Ви развълнува. Представяте ли си масата за хранене, Вашия нов диван, картините по стените?! Усещате ли как с удоволствие пристъпвате в жилището след тежък работен ден, чувствате ли удовлетворение и спокойствие?! Ако е така, то Вие сте намерили Вашия мечтан нов дом!
Правилната и професионална преценка е наистина много важна, а тя е най-точна, когато имате професионалист до себе си. Ние от Имоти Доверие сме на Ваше разположение, обадете ни се още сега!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *