Ремонтът на новото жилище – неизбежнен, но за добро

Без значение дали купувате своето ново жилище от строителя, веднага след Акт 16, или апартаментът е стар и вече обитаван до момента – при всички случаи имате нужда от ремонт. Това е неизбежно. Ето няколко полезни съвета за всички новодомци.

Бюджет
Предвидете добре какви средства ще са Ви нужни. Опишете помещение по помещение всяко нещо, което се нуждае от промяна. Договорете с майсторите предварително всичко, за да нямате изненади. Все пак оставете резерв от поне 10 до 20% от сумата.

Реални нужди
Когато жилището е празно, Ви се иска и това и онова. За да успеете все пак да се вместите и в бюджет и във време, е добре да си дадете ясна сметка за реалните нужди на семейството Ви и да махнете всичко, без което може.

painting bucket and roller on the groundЕтапи на ремонта
Ако времето Ви притиска или средствата не са достатъчни, ремонтирайте на етапи. Започнете с минимума или с конкретни помещения и продължете при възможност. Но така рискувате целия процес да се проточи с години.

Времето
Винаги ремонтът трае по-дълго от предвиденото. Запасете се с търпение и не очаквайте чудеса. Както и да сте планирали нещата – все пак ремонтът не е проста задача и изисква време.

Заключителни работи
Обикновено заключителните работи отнемат най-много време, най-пипкави са и ни изнервят допълнително.

И за финал – добре е винаги да си припомняме народната мъдрост “Три пъти
мери, един път режи“. Ако се справим добре с ремонта сега няма скоро да ни се налага да ремонтираме отново.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *