Как да изберем най-подходящото жилище?

imgПромяната никога не идва сама. Когато преживявате нов период в живота си: сменяте работата си; града, в който живеете; жените се, децата Ви се женят и т.н., заедно с това често се налага да смените и жилището си.
В един момент стигате до въпроса как да се ориентирате в морето от оферти на имоти. И как да изберете наистина предложението, което най-добре отговоря на Вашите изисквания. Ето нашите 3 предложения как може да направите избора за най-подходящото жилище.

Таблица
Направете си таблица, която попълвате подробно по време на всеки оглед, ако предложението за Вас е подходящо. Графите може да бъдат: адрес, площ, планировка, етаж, ремонт, тип на блока, спирки на градския транспорт, магазини, училище, детска градина, болница, цена. Може да бъдете креативни и да добавите още графи в таблицата, но те трябва да отговорят наистина на критериите, които имате за новото Ви жилище.

Плюсове и минуси
Често гледайки голямата картина, забравяме за детайлите. След първото Ви впечатление, обърнете внимание на детайлите и отбележете всички плюсове и минуси на имота. Попитайте за съседите, шума от улицата, дали мебелите вървят с имота. Разгледайте тавана – дори и най-малкото жълто петно може да значи проблем с покрива или с нехайни съседи.

Емоции срещу разум
Разбира се, покупката на жилище е свързано с много емоции, тревоги, надежди, съмнения. Обикновено не взимате решение сами, а с партньора си или с цялото си семейство. Затова не бързайте. Обсъдете всички възможни решения като започнете да задрасквате от таблицата неприемливите за Вас имоти.

Ако за Вас е дошъл деня на промяната и търсите нов дом, обадете ни се. Екипът на Имоти Доверие ще извърви с Вас пътят към покупката. Потърсете ни още днес на тел. 02/4218 401.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *