4 препоръки как да дадете изгодно жилището си под наем

dom2Отдаването под наем на жилище е също толкова отговорно, колкото и продажбата. За да сключите изгодна сделка, трябва да знаете, че цената се определя от няколко фактора: местоположение и типа на блока или къщата, етаж, жилищна площ, количество на стаите, разположение на стаите, състоянието на жилището – особено на банята и тоалетната, наличието на битова техника и мебели.

Счита се, че ремонтираното жилище вдига цената на наема. Наистина е така, но може да не правите скъп ремонт, освен когато апартаментът/къщата са лукс класа. Но и в този случай става дума не за излишно разточителство, а за класически елементи, единство на стила във всички стаи и неутрални цветове. Ето и нашите конкретни 4 препоръки:

1. Направете малък или по-голям ремонт, съответстващ на целевата група наематели.
Подредете жилището като изхвърлите излишните и личните вещи; отстранете неприятните миризми; сложете достатъчно електрически крушки.

2. Жилището трява да има основна битова техника: готварска печка с котлони, хладилник, перална машина, телевизор. При лукс класата може да се наложи да сложите климатик и съдомиялна машина.

3. Сложете в жилището основните мебели: кухненски шкафове, кухненска маса със столове, диван във всекидневната, легла. (Остарелите или занемарени мебели правят лоша реклама на жилището.)

4. Интериорът трябва да бъде универсален. Всеки обособен стил стеснява кръга на потенциалните наематели.

Ако имате нужда от още съвети, всеки един от нашите брокери е на Ваше разположение, за да обсъди с Вас всякакви жилищни и имотни въпроси. Потърсете нашата професионална помощ още сега на тел.02/4218 401.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *