Продажби и наеми на апартаменти в “Надежда”

kvartal-nadejda

В рубриката „Квартали в София“ Имоти Доверие ви представя кварталНадежда“. Той се намира в северозападната част на София и е един от един от най-старите райони на столицата. Строителството на къщи там започва в началото на далечната 1900 година. Някога там е било с. Връбница.

Името “Надежда” идва от първите заселници (Железничари от софийската железопътна работилница) в чест на най-малката сестра на Цар Борис III – нейно Царско Височество княгиня Надежда. Името предава красотата на княгинята и копнежа на местните жители да изградят уютно и сигурно място за живеене.

Кварталът има 4 микрорайона, разположени от двете страни  на булевард – Ломско шосе. Живеещите в него ще потвърдят, че той е хубав, добре уреден квартал с много зеленина.

Наемите на жилища в Надежда са сравнително по-ниски от други големи квартали в столицата, което го прави предпочитан бюджетен избор за място за живеене.

Разполага с изключително удобен транспорт – с автобус, трамвай и метро. На територията на Надежда има 3 метростанции (“Хан Кубрат”, “Надежда” и “Бели Дунав”), които позволяват бързо и безпроблемно пътуване до центъра на София за около 10-15 минути. “Надежда” може да се похвали и с чудесна велоалея, която преминава през бул. “Ломско шосе” и стига чак до Лъвов мост.

В близост се намират стоков базар „Илиянци” – един от най-големите търговски центрове в България, стадион “Локомотив”, който поддържа няколко на брой спортни клуба и Северен парк – подходящ за най-различни дейности на открито и отдих.

Друго предимство на Надежда са зелените междублокови пространства – на места няма вътрешно-квартални улици, които да са винаги задръстени от паркирани коли, както е в центъра, а са установени пешеходни алеи с дървета, които носят усещането, че се живее в парк.

Културният приносът на квартала дава неправителствената организация Общински културен институт „Надежда“ – чиято мисия е да съхранява, развива и популяризира българската музикална култура и изкуство.

Ако вие имате имот за продажба в “Надежда” или в друг квартал, или търсите жилище за покупка или наем, разгледайте нашите оферти и ни се обадете. Имоти Доверие ви очаква на тел. 02- 421-84-01.

Снимка за Имоти Доверие – Бойка Димова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *