В първа или втора “Младост” искате да живеете?

mladost-apartamenti

В рубриката “Квартали в София” Имоти Доверие ви представя “Младост”, за него разполагаме множество оферти за апартаменти, офиси, магазини и парцели за жилищно строителство. Името на квартала е уникално и често обект на шеги – като любимата закачка на таксиметровите шофьори: “За къде пътувате – за първа или втора Младост?”. А сега продължаваме сериозно.

“Младост” е вторият по население жилищен комплекс след “Люлин”. Има 5 микрорайона: Младост-1, Младост-1А, Младост-2, Младост-3 и Младост-4. Разположен е в югоизточната част на София. Блоковете са с едропанелно (от началото на 60-те години) и монолитно (от началото на 90-те години) строителство. Новопостроените сгради – жилищни и административни – непрекъснато се увеличават.

“Младост” има предимството на старите квартали със запазено зелено междублоково пространство и детски площадки. Друг плюс е бул. “Цариградско шосе”, който предлага бързо придвижване до центъра и извън града. Основното предизвикателство остава натовареният трафик, задръстванията и недостатъчните места за паркиране, от които страдат всички райони на София.

Метростанциите в квартала за сега са две: “Младост 1” и “Младост 3”, но съвсем скоро ще се открият и 3 нови метростанции – част от разширението на първи метродиаметър.

В “Младост” се намира най-големият бизнес комплекс в Източна Европа – Бизнес парк София. Жителите на “Младост” могат да намерят всичко, което им е нужно, без да напускат границите му – търговски центрове, пазари, магазини, кина, пощенски клонове, болници и поликлиники. В района има 15 училища и толкова детска градини. Любимо място на децата е увеселителният парк “Патиланци” – сега “Палавници”.

В квартала има изградена велоалея с обща дължина от 7 км, която прави предвижването с колело изключително лесно и удобно.

Освен всички положителни характеристики, “Младост” е в непосредствена близост до парк “Камбаните”. Построен е през 1979 г., по идея на Людмила Живков, по случай Международната детска асамблея “Знаме на мира”, под егидата на ЮНЕСКО.

Ако вие имате имот за продажба в „Люлин“ или в друг квартал, или търсите жилище за покупка, разгледайте нашите оферти и ни се обадете. Имоти Доверие ви очаква на тел. 02- 421-84-01 . – See more at: http://www.blog.imotidoverie.bg/2015/03/haresai-imoti-v-julin/#sthash.dnsHpy1I.dpuf Ако вие имате имот за продажба в “Младост” или в друг квартал, или търсите жилище за покупка, разгледайте нашите оферти и ни се обадете. Имоти Доверие ви очаква на тел. 02- 421-84-01 .

Ако вие имате имот за продажба в “Младост” или в друг квартал, или търсите жилище за покупка, разгледайте нашите оферти и ни се обадете. Имоти Доверие ви очаква на тел. 02- 421-84-01.

Снимка: Архив Имоти Доверие

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *