Продажба на апартаменти в уютния “Толстой”

tolstoy

“Толстой” се обособява като самостоятелен жилищен комплекс, кръстен на руския писател Лев Толстой, през 50-те години на миналия век. Той се намира в Северозападната област на София и е част от район „Надежда“. На юг от него е транспортният възел “Наделез Надежда”, свързващ центъра на столицата със Северната промишлена зона. В непосредствена близост се намира ЖП гара “София-Север” – една от по-малките железопътни гари в София, която обслужва направленията Своге, Мездра, Враца, Монтана, Лом, Видин, Плевен, Русе и др.

Това е малък, тих, зелен и спокоен квартал, наричан шеговито от местните “спален квартал”, тъй като през целия ден жителите му работят, пазаруват и се виждат с приятели в центъра на столицата, а се прибират в Толстой единствено, за да поспят и да повторят цикъла на следващия ден. Жилищният комплекс обаче притежава и един особен чар, който липсва на другите големи столични квартали. В “Толстой” продавачката в бакалията до блока те познава и знае какъв хляб и какво сирене обикновено си купуваш. Лятото, когато е светло до късно, в градинките около блоковете все още играят големи тайфи деца. Повечето блокове са между 4 и 6 етажа и съседите се познават по име – мъжете ще изринат снега, когато натрупа пред входа, а жените си ходят на гости, когато им свърши захарта, а магазините са затворили.

Като цяло “Толстой” е един от най-уютните квартали на София, подходящ за хора, които обичат да са в центъра на събитията през по-голямата част на деня, а вечер искат да се приберат и да отпочинат на спокойствие.

На малката си площ кварталът предлага почти всичко от първа необходимост – магазини за пазаруване и пазарчета, няколко ресторанта и кафенета, фризьорски салони, клон на банка и поща, малък и поддържан парк за разходки и следобедни излети, 2 училища и 3 детски градини.

“Толстой” е изключително добре свързан с центъра на столицата с три трамвайни (11, 12 и 19) и една автобусна линия (85). Метростанция “Хан Кубрат” е на не повече от 15 минути пеша дори от най-отдалечената точка на квартала. Има изградена велоалея, която преминава по целия бул. “Ломско шосе”, продължава през “Надлез Надежда” и стига чак до Лъвов мост, което прави възможен и пешеходния достъп до жилищния комплекс.

Убедихте ли се, че “Толстой” е вашият квартал? Разгледайте нашите оферти и направете вашия избор. Ако имате имоти за продажба, ние също сме на линия. Брокерите на Имоти Доверие ви очакват на тел. 024218401 или ни пишете на info@imotidoverie.com.

Снимка: Бойка Димова, специално за Имоти Доверие

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *