Стилен апартамент в жълто и в над 50 нюанса сиво

apartament-v-sivo

Сиво и жълто – модерното предложение на дизайнерите не само в дрехите, но и в обзавеждането на дома или офиса. Колкото студено и скучно да изглежда, сивото е базов цвят и стои добре както върху стените, така и за мебелите. Освен това компютърът отчита 256 нюанса или градация на сивия цвят.

Сивото е единственият  вторичен неутрален цвят в изобразителното изкуство, получено от съчетаването на два неутрални основни цвята – бялото и черното. Сивият цвят е неспособен да се преобразува – при смесването му с основните цветове губи своята характеристика, ето защо той е възможен единствено в неутралната гама.

Според психологията хората, които обичат сивия цвят са здравомислещи, реалисти, обединяващи противоположностите. В негативен аспект той може да предизвика тъга, чувство на загуба и недостатъчна емоционалност. Точно тук се намесва жълтия цвят, който внася в “сивия пейзаж” жизнерадост, щедрост, комфорт, гостоприемство, любопитство. Обикновено той влиза в ролята на аксесоари, цветни петна върху сивата база, които ни карат да се усмихваме по-често.

Сив или жълт, син или зелен, всеки дом отразява духа, вкуса, стила и интересите на своя обитател. А първата крачка към желания дом е да го намерите. Разгледайте офертите в Имоти Доверие и направете Вашия избор. Очакваме Ви на тел: 02/4928535.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *