Куриози с недвижими имоти

christmas1-2

По традиция последната статия в блога ни за годината е посветена на куриозните случки в света на недвижимите имоти. Да се позабавляваме и да се посмеем заедно! Важното във всички описани случаи е смелостта, оригиналността и чувството за хумор, с която хората подхождат към стъпката “подавам-купувам имот”.

Ето нашата колекция от интересния случки, разказани от брокери от цял свят:

Един мъж решил да продаде апартамент в Москва, който бил получил от наследство. В началото на декември се свързал с фирма за недвижими имоти и те успели да намерят кандидат-купувач – жена на приблизително същата възраст като продавача. Направен бил оглед, документите – придвижени, за да може сделката да се сключи преди Нова година. Уговорили се с нотариус за 30 декември. В уреченото време нито продавачът, нито купувачът дошли. Те се обадили няколко часа по-късно и казали на брокера, че жената решила още веднъж да огледа апартамента и се свързала със собственика. В хода на срещата им избухнали силни емоционални чувства, а точно в Новогодишната нощ те решили да се оженят.

***
В Норвегия собственик заявил за продажба дома си на цена само една норвежка крона. Къде е уловката? Той имал едно единствено условие – купувачът трябва да го ремонтира за своя сметка. А старата къща имала нужда от огромен, основен ремонт, тъй като не бил пипнат от почти половин век. Затова пък хижата се намирала на живописния и необитаем остров в южна Норвегия.

***

85-годишна дама от Флорида, САЩ дала обява за продажба на имот. Офертата била илюстрирана с интересни снимки. Бабата станала истинска звезда, след като внучката й споделила обявата в Туитър. На снимката мисис Бел е облечена в ярка рокля и пие чай в гостната, позира в просторна кухня и чете, седнала във фотьойл. За няколко дни постът набрал над 27 000 ретуита. Няма информация дали дамата е успяла да продаде имота.

***

Една индонезийка решила непременно да продаде имота си, и то бързо. Тя споделила с брокера си, неин близък приятел, че мечтае в близко време да се омъжи, но няма кандидат жених. Тогава той й предложил нещо нетрадиционно – да обявят дома за продажба и като бонус към него да бъде женитба със собственичката – 40-годишна красива дама! Имотът струвал 76 хиляди долара, намирал се в град Джакарта и разполагал с две спални. Тя обещала да няма кастинг, тъй като няма специални изисквания към бъдещия си мъж.

Честита Нова година 2016! Брокерите на ИМОТИ ДОВЕРИЕ Ви очакват и през новата година, за да Ви окажат пълно съдействие с информация и съвети в областта на инвестирането в имоти, покупка и продажба!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *