3 причини да изчистите тавана на апартамента

attic1

Таванът е помещение с една единствена цел – склад на спомени и на вещи, чиято употреба се отлага във времето. Все още по българските ширини  битува наследството от социализма: нищо не се изхвърля, защото струва пари и все някога ще потрябва, ако не на мен, то на децата ми, или на внуците ми, или на съседа. Тази философия може да бъде “опакована” с прилагателните “еко” или пък “стиснат”. За такъв човек народът казва още, че е прибран човек, което си е позитивно определение.

Но прибирането на вещи расте с месеци и години, куфарите и кашоните стават все повече, а квадратните метри на помещението не се променят. Последните затрупват първите и ако не направите стройна система за надписване и архивиране, не може да намерите това, което търсите или  забравяте какво има в склада. В тази връзка Ви даваме три основни причини да почиствате периодически тавана:

1. Еко – в унисон с модерната думичка преразгледайте и преподредете всичко. С учудване ще откриете, че има неща, които са направо за боклука – неща, които времето е измачкано, изцапало и направило непригодни за нов живот. Разпределете вещите, които могат да се рециклират – стъкло, метал, хартия. Тези от плат и прежда можете да използвате за семейни арт проекти или да дарите на арт работилница в детски център или читалище.

2. Изхвърляйки поне 20 или 50 % процента от вещите, ще освободите място за нови.

3. Психологически довод – напластяването на стари вещи затормозява психиката и пречи на личността да расте, да се променя. Освен това – активните физически действия карат човешкия организъм да отделя хормона на радостта и щастието. Чистенето се нарежда и сред евтините, лесни и бързи начини за анти стрес терапия.

Имоти Доверие разполага с разнообразни оферти за продажба на имоти в София и околностите й. Ако имате жилище, гараж, офис или магазин за продажба – също ще Ви окажем пълно съдействие! Но, преди това – изчистете тавана!

 

5.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *