Американците искат man cave, американките – голяма кухня

man-and-womanКолко са различни мечтите на всеки за идеалния апартамент/къща! Това знаем от филмите и художествената литература.

Американският мъж бленува за “man cave” (мъжка бърлога). Това обикновено е стая в сутерена на къщата или  в апартамента. Тя е с “вход забранен за жената и децата”.  Място само за него и за приятелите му, с билярдна маса, голям бар с напитки, диван, огромен телевизор, стерео музикална уредба и въобще – за хобито му. В това помещение той е the big boss, шефът, началникът, царят. Никой копче не може да му каже, щом той влезе вътре и затвори след себе си вратата.

Американките пък винаги искат голяма кухня –  с плотове дълги поне три метра, ако може с остров по средата на стаята и с 3-4 бар стола, пред които да сервира закуската.  С десетки шкафове и с уреди по последна мода. Така е, защото често американската фамилия е  с три деца, а жените не работят, за да се грижат за семейството и домакинството и всекидневието им трябва да е максимално улеснено. Кухнята не е забранена за мъжа, но със сигурност сериозно се конкурира с “мъжката бърлога”.

Няма да правим оценки и анализи за мъжкия и женския идеал за къща, но какво ще стане, когато на жените им се прииска да имат “женска бърлога? Кухнята вече е тяхното “женско царство”, което предполага, че всички жени имат едно и също хоби и един и същ начин да си почиват – готвенето. Ако имат друга “woman cave”, те ще трябва да отделят за нея 25-тия час от денонощието, което е невъзможно според физиката. Всичко е въпрос на начин на живот и народопсихология, на квадратни метри на жилището и на споразумение между мъжа и жената (възможно е американците да имат подобна клауза в предбрачните договори – колко време мъжът ще прекарва в “man cave”, а жената – в кухнята.)

Макар че доста неща взехме от американците като нрави, включително яденето на пуканки в киното, мъжката бърлога все още не е популярна у нас. Съответно българските брокери на недвижими имоти не я рекламират като екстра в офертата, просто защото липсва в плана на жилището.  Но пък българските жени, също като американките, масово си мечтаят за огромна кухня. А когато я нямат, се радват искрено и на такава с по-скромни размери.

Без значение кой е царят и господарят в семейството, какви  предпочитания имат мъжете и жените, офертите на Имоти Доверие ще отговорят на всичките Ви желания. Изберете квартал в София, квадратура, цена и ни се обадете: 02/4928535 !

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *