Фейсбук сближава съседите

group1

В един блок хора живеят врата до врата, но не се виждат с дни, със седмици. Въпреки това се познават отлично, защото са приятели във Фейсбук. Ако сте новодомци в блока, нека това бъде една от първите Ви задачи – запознайте се виртуално поне с двама свои съседи, без да броим домоуправителя.

Динамичните условия на живот и работа намалиха свободното ни време до минимум, а цифровите технологии ни дойдоха на помощ, като ни предложиха онлайн общуването. Вече е много лесно да влезеш в профила на съседа отляво, отдясно или над теб и да сондирате мнения за: предстоящото общо събрание, защо чистачката не идва да чисти втора седмица, може ли да ми нахраниш рибите през уикенда, защото ще пътуваме.

Добросъседството е живо и днес, само че отчасти се пренесе онлайн. Има общодостъпни групи по териториален принцип – по квартали – Люлин или Люлин 10, Младост 1, кв. Лозенец, кв. “Манастирски ливади – изток”, има и затворени групи – само на хората от даден блок/вход. Това сигурно са едни от най-полезните страници във Фейсбук – от там получавате бърза и вярна информация за промяна на маршрута на автобус, уличен теч, затворена улица, спиране на тока, нов магазин или ресторант, квартален празник, инициативни комитети, различни акции и др. Харесайте и страницата на общината, в която живеете, оттам също ще научавате важни новини. Фейсбук наистина сближава съседите, макар че може да се стигна и до куриоза – всеки да пие кафето си пред компютъра, а да ни дели само една стена.

Ако сте на вълна “имоти” – имате за продажба имот в София или търсите да купите апартамент/къща, брокерите на Имоти Доверие са насреща да Ви помогнат!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *