Градско земеделие в София – възможно ли е?

plant1Градското земеделие е стара песен, която се носи от уста на уста, от разсад на разсад, от снимки в социалните мрежи, направени от изгарящи да се похвалят хора със своята реколта – малка, но с истински, домашен вкус. Стара, но ставаща все по-модерна. Разбира се, по-лесно е, когато живеете в къща и имате няколко лехи, в които да се развихрите. Но и обитателите на апартаменти има какво да направят. Трябват Ви южен балкон/тераса, балконче, прозорци с широки, обезопасени первази, сандъчета и дълбоки саксии, хубава пръст и градинарска мотивация.

В края на март разсадите вече са направени, а младите стъбла на доматите вече са пораснали високи по 5-10 см. Късно е тепърва да слагате разсад, затова купете готов. Разсадете доматите и ги гледайте с любов. Прибавете към тях за компания корнишони, чушлета и зелени подправки – лук, чесън, магданоз, копър, риган и босилек. С търпение и грижи през лятото ще имате своя продукция.

Има примери за градинарство на покрива на блока и на оградата и много ползи от тях. Остава само да се присъедините към групата на градските зеленчукопроизводители. Пролетта е тук, да се възползваме от нея!

За Вас, читатели, които си търсите сега нов апартамент или къща, разгледайте нашите оферти по квадратура и ни се обадете. Брокерите на Имоти Доверие ще Ви окажат пълно съдействие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *