Планирате ли ремонт на покрива на блока

urban-roofs1-imoti

Дъждовната пролет естествено ни доведе до темата за покрива на блока. Ремонтите на общите части в жилищния блок са най-честият повод за дискусии, дебати, спорове и обтягане на междусъседските отношения. Понеже работата не е приятна, и изисква средства, собствениците  отлагат ремонта. В повечето случай той се прави непланиран, на парче,  и спешно, когато течът вече е налице. Ако не се направи качествено, скоро проблемът се появява отново.

Ето какво е нужно да имате предвид, когато Ви предстои ремонт на покрива:

1. Както при всеки ремонт, когато вложите качествени материали и професионален труд, накрая ще получите отличен резултат. Важно е също така изпълнителят, който прави хидроизолацията, да има опит и да спазва необходимите технически изисквания.

2. Назначете отговорник за ремонта – домоуправителят или друг съсед. Нека той да води подробен протокол за извършвате етапи от ремонта по дейности, както и подробен списък на вложените материали – като количество и качество и произход на материалите. Нужен е стриктен контрол – все пак всички съседи накрая плащат сметката.

3. Майсторите може да направят профилактика на водосточните тръби, улуците и обшивката на комините. Сега е моментът да почистят и проверят дали и те нямат нужда от ремонт.

4. Подпишете гаранционен документ – обикновено за една година, вземете координатите на фирмата – актуални адрес и телефони.

5. Преди ремонта помислете и обсъдете със съседите Ви дали да не инвестирате в малка градина на покрива – една иновативна идея, която все още трудно си пробива път в България.

Търсите ли апартамент в София, брокерите на Имоти Доверие ще Ви разкажат кои са най-подходящите оферти за Вашите предпочитания на квартал, квадратура, и етаж. Обадете ни се: 02/4928535 !

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *