Блок с контролиран достъп

blok-imoti-doverie1Столицата ни е супер населена, което носи плюсове и минуси. Плюсовете ги знаете – на едно място са събрани институции, фирми, учебни заведения, болници и има толкова много възможности за реализация, работа и модерен живот. Негативните последствия също са ясни –  повиши се човекопотокът и човекооборотът в жилищните сгради, а съседите вече трудно могат да следят кой влиза и кой излиза.

Не са редки случаите непознати да искат да влязат в блока – кой отива на купон, кой е наемател и приятел на наемателя, кой предлага домашно козе сирене и мляко от Негован, кой иска да коси тревата за дребни пари, кой иска нещо друго – като благотворителност и не само. За да се предпазите максимално от престъпници и от други нежелани посетители, решението е – контролиран достъп. Вариантите са три:

Вариант 1: ” Блок с контролиран достъп” – така най-често се рекламират новите сгради, които имат охрана на входа. Те разполагат с малка стая на партера, в която 24 часа стои портиер, за да охранява жилищата и офисите в нея. Често това е съчетано с електронна карта за достъп. Цялата информация (номерата на картите, данните за притежателите, времето, през което е разрешен достъпът и др.) се съхраняват в паметта на контролера и никъде не се предава.

Вариант 2:  Входът на сградата е обезопасен максимално с домофонна инсталация, входната врата е с чипасансьорът – също. Това не е голяма инвестиция и може да се направи от всяка етажна собственост – въпрос на планиране на Общо събрание и на действие.

Вариант 3:  Във входа живеят поне една-две-три съседки/съседи, които прекарват свободното си време на пейка пред блока.  Това е живият “контролно-пропусквателен пункт”. Без тяхното внимание и “Добър ден”, и пиле не може да прехвръкне. Разбира се, този случай вече е по-рядко срещан заради изкушението на телевизионните сериали, които отвличат “портиерите” от работата им. И все пак можем да разчитаме на любопитството и бдителността им. Понякога вариант № 2 и № 3 се съчетават в едно.

Имоти Доверие разполага с различни оферти за продажби/наеми на имоти в кварталите в София. Разгледайте нашите предложения и направете Вашия избор. На линия сме за консултации и всякакви въпроси: Обадете ни се сега 02/4928535 !

Снимка: Фирмен архив Имоти Доверие

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *