При ремонт не дразнете съседите

remontКак да направите ремонт в апартамента, в къщата, в офиса или в магазина, без да ядосате съседите? Сложна и проста работа едновременно.

“Ремонт” е думата, която внася най-силен смут в крехкия свят на добрите съседи. И кой няма да се изнерви при новината, че в блока започват строителни дейности. Съседът от горния етаж е планирал цялостно преустройство на апартамента, смяна на вратите, на дограмата на прозорците, изхвърляне на мебели и купуване на нови, промяна на предназначението на помещенията в жилището и т.н. Това означава един-два, не дай си боже и повече месеца, приказни мелодии от бормашини, циклене на паркет и др.

Няма как – всеки иска да обнови и модернизира имота си.  За да протече всичко гладко, уведомете домоправителя и заедно с това сложете съобщение на таблото, че в ап. 6 започва ремонт, който е планиран да бъде от 1 юли до 30 август. Заедно с това спазвайте общоизвестните правила:
– часовете за работа в делник и празник;
– повикайте специализирани фирми, които да изнесат строителните отпадъци и старите мебели до депо;
– някои входове имат собствени изисквания: извършващият ремонт заплаща такса на етажната собственост за извънредно ползване на асансьора и за извънредна работа на чистачката.

Търсите ли нов имот в София –  нов, обзаведен и до ключ, или по-стар, нуждаещ се от ремонт? Вижте офертите на Имоти Доверие!  Обадете се: 02/4928535 !

Авторска снимка на Имоти Доверие

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *