Всевластният домоуправител

kapitan12Какъв е Вашият домоуправител? Деен, практичен и полезен. Проформа. Всевластен – властелинът на блока. Профайлър – който знае всичко за всеки и до най-малката житейска подробност и навици. Рефер – човекът, който омиротворява конфликтите и балансира съседските настроения. Летописец – пази скрижалите на блока.  Капитан на кораб – държи здраво кормилото, следи курса и новостите в маршрута и времето. Откъдето и да го погледнете, задачата му е много сложна.

Много от новите големи сгради се ръководят и поддържат от специализирана фирма.  Давате й правата и тя поема грижата за жилищния блок, “от-до”.  Полезно е, но трябва да сме честни и да споменем, че миналата година имаше новини и за “ужилени” кооперации от мошенически фирми, които прибират парите на живеещите и изчезват, като не свършват никаква работа по блока.

Каквото реши етажната собственост – това ще бъде. Ако не избере фирма, тогава тя ще посочи един от живеещите. Дори и да му се намират недостатъци, той винаги може да бъде сменен на следващо събрание. И все пак – най-важното е работата да върви, защото всеки блок си иска майстора, т.е. домоуправителя.

Ако изобщо не сте съгласни с политиката му, станете Вие шеф на блока. Не е страшно, нужно е само малко личното време, да държите изкъсо сметките и да познавате профила на живеещите 🙂

Ако сте на вълна имоти – предстои Ви да смените жилището си, търсите си офис или имате имот за продажба – Имоти Доверие Ви очаква. Ще се радваме да работим заедно с Вас/за Вас и да сме Ви полезни в морето на недвижимите имоти в София.

И да не забравите да се представите на домоуправителя, когато се нанесете в новото жилище. Може и с кутия с бонбони.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *