6 любопитни факта за купувачите на апартаменти

window1Попадали ли сте в приятелска компания с брокери на недвижими имоти? Ако да, тогава знаете, че те са пълни с истории – любопитни, небивали, странни, находчиви, изобретателни случки, статистики, проценти, тенденции, събрани от цял свят. Ето няколко примери:

Приоритети
Мнозинството от купувачите не знаят какъв точно апартамент търсят. Затова опитният брокер ще попита клиента за неговите приоритети и оттам ще състави план за действие. Желанието може да бъде “повече жилищна площ”, “намиране на по-добро училище за детето”, “по-близо до новата работа” и т.н.

Последен етаж
Тези, които се спират на апартамент на последния етаж, питат има ли над него тавани, за да може в случай, че покривът на блока протече, да не бъдат преки потърпевши.

Жени и мъже
В Москва над 60 % от инициативата и решението за покупка на апартамент взимат жените. Що се отнася до елитните имоти, дамите присъстват на огледите, а вземането на решение остават на мъжете.

Гледка през прозореца
Мнозинството от търсещите нов апартамент живо се интересуват каква е гледката през прозореца – без значение дали са на първия, втория или на последния етаж. Въпреки, че друго проучване сочи, че повечето живеещи в апартаменти, гледат навън само сутрин, когато си пият кафето преди работа и отварят прозореца, за да проверят какво е времето.

Паркиране
Един клиент търсеше на всяка цена апартамент в центъра на София, но без “Синя” зона около него. Това стесняваше твърде много предложенията – трябваше да е с подземен гараж, вътрешен двор с гараж или с прилежащ гараж към кооперацията.

Договор за продажба
През 1965 г. Жана Калман, 90 годишна, решила да продаде апартамента си на принципа на обратното броене на своя адвокат. Тя сключила договор с него, според който той ще наследи апартамента след смъртта й, а в замяна на това ще й плаща по 2500 франка месечно.  Жана Калман живяла до 122 години като надживяла купувача! През 1997 г. той починал, а за всичките 32 г. бил изплатил около 960 хил. френски франка (146 351 евро), което е два пъти над реалната стойност на недвижимото имущество на Жана. След смъртта на адвоката, неговата жена продължила да внася месечната вноска на г-жа Калман.

Ако предлагате или търсите имот в София и околностите й, брокерите на Имоти Доверие Ви очакват за съдействие и консултация!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *