Добри думи за “Лагера”

lagera

Лагера” е един от най-спокойните, семейни квартали на София.  За нула време се стига до Руски паметник, за нула време до един от най-богатите пазари в столицата – “Красно село”. Преобладава нискоетажно строителство (основно от 60-те години), и ЕПК строителство от 80-те години. Почти всички сгради са с централно парно. Кварталът лъха  на аристократизъм и история.

Има удобен транспорт – трамвай 5, автобуси 63, 260, 604, тролей – 2 и 9 също не са далеч. Културен дом “Красно село” е наблизо, където има целогодишни различни прояви. Наблизо се намират спортен комплекс “Славия” и конна база “Хан Аспарух”.

Най-голямото предимство на “Лагера” е хубавата природа – зелено е и пълно с дървета, малки градинки има пред повечето блокове.

За какво мечтаят жителите му? За да стане още по-привлекателен, се надяват общината да оправи улиците, защото са доста разбити.

Това е кварталът с най-активната група във Фейсбук – “Лагера и приятели”. Хората от нея са на принципа: ако не ти харесва нещо в квартала ти, промени го. Действат – залесяване, почистване на градинки от избуяли храсти, паднали клони, боядисване на пейки и детски площадки и др.

Търсите ли имот в “Лагера” или в друг квартал на София? Екипът на Имоти Доверие е насреща с конкретни оферти и информация. Обадете ни се: 02/4928535.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *