3 практики в чужбина при продажба на имот

building1Практиката в продажбите на имоти в България и в Западна Европа  и САЩ си приличат, но и се различават. Дали ще се въведат и нас, въпрос на време и преценка в бранша у нас.

1. Купувач на имот в затворен комплекс

Когато става дума за луксозна жилищна сграда или за затворен комплекс, управляващият борд разглежда подробно кандидатурите за купуване на имот. Едва след преценката и одобрението им, купувачът може да осъществи сделката.  У нас също хората се интересуват кои са съседите им, но дали е това е определящо, зависи от конкретния случай.

2. Данък имот

В информацията за имота е посочен размерът на годишния данък.  Така купувачът може да прецени дали сумата го устройва.

3. Жилищни такси

Не само за имоти под наем, но и при имоти за продажба, клиентите се интересуват колко са месечните/годишните такси на сградата и какво влиза в тях. В сумата са включени понякога освен поддръжката на сградата и зелената площ, малки поправки в апартамента, посещение във фитнес/басейн (ако има), използване на общо помещение за парти, както и някои комунални такси – като Интернет, вода и ток.

Ако в тези декемврийски и предпразнични дни, сте на вълна “имоти”, нашите брокери са на Ваше разположение за консултации и разяснения. А конкретни актуални оферти може да намерите в уеб сайта на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *