Как да направите жилището по-търсено за продажба

imot-za-prodazhbaВашият дом е на пазара на имоти от известно време, но не получавате офертите, които сте очаквали за него? Ето няколко съвета какво да направите сами и то за сравнително малък бюджет, докато Вашият брокер търси подходящите купувачи за дома Ви.

1. Забравете за бъркотията

Ако искате да продадете жилището си бързо, започнете да опаковате в кутии отрано всичко, което не ви е необходимо в ежедневието. Дрехи за друг сезон, книги, играчки, допълнителни съдове, които още не са разопаковани в шкафовете, т.е. всичко, което със сигурност няма да Ви влезе в употреба в близките два или три месеца. Колкото по-подредено е Вашето жилище, толкова повече пространство ще видят в него и купувачите, които идват на оглед.
Не забравяйте, че и многото мебели също създават впечатление, че няма достатъчно пространство и е претрупано. Затова най-добре е да минете през всяко помещение и да си зададете въпроса без какво можете да изкарате следващите месеци. Сигурни сме, че в един момент вие самите ще се убедите колко широко е у дома.

2. Нека бъде светлина!

Задължително е когато сте организирали заедно с брокера Ви оглед на жилището, предварително да проветрите и вдигнете пердетата и всички завеси, за да влезе слънчева светлина във всяко едно помещение. Позволявайки на хората дошли на оглед да видят целия панорамен изглед на къщата или апартаменти Ви, може да направите само добро впечатление. Е, не забравяйте все пак, че за да покажете гледката навън самите прозорци трябва да са чисти. А ако искате да скриете гледката, която даже Вас ви смущава, инвестирайте за закупуването на щори, но изберете такива, които ще направят помещенията по-светли.

3. Почистете, след което почистете още малко

Чистете, като че няма утре. Наистина чистата къща остава у купувачите впечатление, че тя е била добре поддържана във времето. А ако нямате време или чистенето не Ви е силната страна, може да наемете фирма, която да Ви окаже съдействие в това начинание. Вярно е, че това е инвестиция, но ако ще Ви помогне за по-скорошна продажба, то тя е оправдана.

4. Подредете около дома

Искате ли купувачите да се влюбят в къщата ви в момента, когато го видят? Отговорът Ви е “Да”?! Ако имате градина, погрижете се да е в идеално състояние. Ако можете отделете средства за почистването на тротоара пред къщата или на стълбището и асансьора в блока преди планувания оглед. Така освен чистия Ви дом вътре, евентуалните купувачи ще се радват и на чистотата отвън.

5. Направете нови снимки

Защо не направите нови снимки след като инвестирахте толкова много време в почистване и подреждане? След направено проучване се оказа, че 88% от купувачите разчитат поне частично от онлайн обявите и снимките използвани в тях. А все пак, за да впечатлите, нали трябва да покажете какво сте инвестирали и подобрили за човека, който ще се нанесе?

Вярваме, че тези 5 съвета ще допринесат за продажбата на Вашия дом. В случай, че се нуждаете от още съвети или от още купувачи, ние от Имоти Доверие ще Ви помогнем. Защото знаем, че дом без добър стопанин и без добър брокер не може.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *