Най-предпочитаните квартали, ако си търсим жилище в близост до парк

girls-riding-bike_1218-148

Както е добре известно, апартаментите, намиращи се близко до парк или зелени площи, са едни от най-желаните. Кой не би искал да се събуди и през прозореца си да види красива зелена поляна, а не шумни улици и асфалт. Изключително важна е близостта до парк за хора, които имат деца, домашни любимци, обичат да карат колело и се наслаждават на спортни занимания и разходки сред природата. Невероятно предимство за майки с деца е да живеят на пеша разстояние от място, където могат да се разхождат с децата си, без да е нужно това да става по непригодените за колички софийски улици. Ние Ви помагаме да се ориентирате кои са големите софийски паркове и кварталите, разположени в близост до тях.

  1. Южен парк

Южният парк е любимият софийски парк на мнозина – той е много голям, изключително просторен и съчетава както ниска ливадна растителност, така и високи и много стари дървета, които през лятото са истинско спасение от жегите. Там живеят редица защитени животински видове. В Южния, както го наричат столичани за по-кратко, можете да се излегнете на безкрайни поляни, незасенчвани от нищо, но можете и да се впуснете по една от многото малки пътечки и да се скриете от потока от хора. Квартали в близост до него са: кв. Гоце Делчев, ж.к. Мотописта, кв. Стрелбище, ж.к. Иван Вазов, кв. Манастирски ливади, както и част от Лозенец.

2. Борисова градина

Борисовата градина е създадена от цар Борис Трети, затова и носи неговото име. Простира се на голяма площ – това е най-обширният софийски парк. Площта му е 4120 дка, като обхваща множество софийски квартали – и по-близки, и по-отдалечени от центъра на града. През лятото само през този парк може да се обиколи немалка част от града. Квартали в близост до Борисовата градина са: ж.к. Изгрев. ж.к. Изток, ж.к. Яворов, района около Орлов мост и Софийския университет, в някои свои части – ж.к. Дианабад, т.нар. Стар Лозенец.

3. Парк “Гео Милев”

Чудесен и малко познат парк, той събира предимно жителите на близките квартали, затова е трудно да го видите пренаселен. Чудесен за каране на колело, разходки с децата, тичане. Заобиколен от немного жилищни кооперации, паркът Гео Милев е истински оазис за живущите в района. Квартали в близост: кв. Гео Милев, кв. Редута, кв. Подуяне, кв. Слатина.

4. Парк “Възраждане”

Новият парк “Възраждане” беше открит наскоро – през миналата година. Той се простира на 52дка и е истинско бижу в центъра на столицата, до натоварени райони като бул. Стамболийски, Руски паметник, Константин Величков. В парка има над 100 пейки, алеи, покрити с разноцветна мозайка, 3 чешми, 46 кошчета за боклук, амфитеатър, циркова площадка, детска площадка. Там е и първият за София сух фонтан. Амфитеатърът ще има капацитет 90 души и ще бъде предназначен основно за културни представления. Квартали в близост: ж.к. Зона Б-5, ж.к. Зона Б-3, района около Руски Паметник, в някои свои части кв. Крива река.

5. Парк “Хиподрума”

Просторен, с големи поляни. Алеите са осветени и има безплатен WiFi интернет. В близост се намира 51 СУ “Елисавета Багряна”.

Има детски площадки, пространство за тичане. Един сравнително спокоен парк, който се използва главно от жителите на близките квартали. А те са: ж.к. Лагера, ж.к. Хиподрума, кв. Красно село.

6. Парк “Славия”

Разположен между стадион „Славия”, автогарата в кв. “Овча купел” и бул. Цар Борис III. Удосбство е непосредствената му близост с стадиона – така спортните занимания могат да се съчетаят със следобед в парка и разходки. Площта му е 64дка. Квартали близки до него са: ж.к. Овча Купел, ж.к. Бъкстон

7. Западен парк

Западен парк, известен от миналото и като парк “Христо Смирненски”, е вторият по големина парк в София. Разположен е между кварталите Западен парк, Люлин, Факултета, Красна поляна, Захарна фабрика и Гевгелийски. Попада в столичните райони “Илинден” и “Красна поляна”.

Ние можем да Ви помогнем да направите правилния избор. Aктуални оферти, професионален съвет и най-добрите предложения можете да намерите на сайта на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *