Ремонтни дейности през зимата? Мисия възможна!

A tool for many wooden boards.

От мнозина зимата е смятана за “мъртъв” сезон що се отнася до ремонти и обновяване на дома. Със сигурност има специфични ремонтни процедури, които изискват термометрите да се качат над определени градуси, но все пак студът не бива да ни пречи да посвършим това-онова у дома.

Ето с какво спокойно можете да се захванете дори и в това мразовито време:

  • Петната от влага – кошмар, с който всеки поне веднъж се е сблъсквал през живота си. Не се отчайвайте – никога не е късно да поведем борба с тях. Нужно е единствено температурата в помещението да е над 15 градуса и нивото на влажност да не надвишава 70%. В противен случай можете да използвате специален апарат за изсушаване на въздуха, така че да осигурите на засегнатото място условия за съхнене. Вече спокойно можете да се заемете с обработка на петното – с предназначен за целта препарат или замазка.
  • Обновяване на мебелите – да се подготвим със свежо обзавеждане за пролетта. Отдавна искате да претапицирате дивана или да пребоядисате столове, маси, етажерки? Сега е чудесен момент за целта, защото така през наближаващата пролет ще можете да се радвате на чисто ново обзавеждане.
  • Боядисване – трябва ни само адекватна температура. Да, точно така – можете да освежите спалнята или кухнята например – нужно е единствено в дома ви да не е твърде студено, за да може латексът да изсъхне добре, както и да изчакате добре изсъхването на един пласт, преди да нанесете втори.
  • Смяна на тапети – няма пречка пред всеки, решил да смени тапетите си през зимата, колкото и студено да е! Зимата е удобно за вътрешни дребни ремонти време, а защо не и за реализирането на по-необичайни идеи, които ще ни накарат да се почувстваме по-уютно.
  • Да обърнем поглед към мазето, тавана, гаража – това са помещения, които обикновено през лятото стават изключително горещи, а това може да е дори опасно, ако работим с химикали и тежки строителни материали. Затова възползвайте се от хладното време и подхванете онзи ремонт на тавана, който от толкова време отлагате!

Освен за ремонти, зимата е подходяща и за много по-сериозни стъпки що се отнася до жилището – вместо да ремонтираме старото, може би е време да помислим за ново! Ние сме винаги насреща – актуални оферти и най-добрите предложения можете да намерите на сайта на Имоти Доверие!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *