Фън Шуй за новодомци

Feng Shui

Закупили сте си нов дом, в който Ви предстои скоро да се нанесете и да обзаведете? А защо това да не стане според Фън Шуй философията?

Ето основните правила, които трябва да имате предвид, за да се чувствате хармонично и да сте ведри и спокойни на новото си местенце.

Какво е Фън Шуй – това е древна китайска система, която се стреми към баланс, хармония и уравновесяване на енергиите в света. Хармонията, спокойствието и позитивизмът са ключови понятия във Фън Шуй парадигмата. Основната идея на подреждането на дома според Фън Шуй философията е, че всяко място е наситено с енергийни потоци, които трябва да се научим да управляваме и претворим в положителни сили и преживявания. Балансираме ли доброто и злото в живота си, ще се чувстваме духовно хармонични, а домът, като основно място, с което се свързваме и където прекарваме много време, задължително трябва да отговаря на някои правила.

Енергията прави мястото, смятат поддръжниците на Фън Шуй. Нужно е старата енергия на дома да се пречисти, да се внесе нова положителна енергия. В древната китайска философия Фън Шуй Чи е добрата енергия. Именно нея целим да привнесем в дома си.

Дори да не сте върли последователи на Фън Шуй или да не сте подробно запознати с философията, тези съвети няма да Ви навредят. Те всички целят домът ни да е оптимално подреден, светъл, зареден с позитивна енергия – какво по-хубаво от това.

 • Входната врата и антрето трябва да не са затрупани с вещи, да са почистени, за да не се “складира” там лоша енергия. Пътят на добрата енергия трябва да е свободен.
 • Проветрявайте всички помещения всеки ден.
 • Отглеждайте цветя – цветята са живот и красота.
 • Не оставяйте тъмни или заключени необитаеми помощения в дома си. Тъмните кътчета привличат лошата енергия, неизползваемите стаи също. Вложете във всяко помощение смисъл и се грижете за него – дори и да не го използвате активно.
 • Купете си аквариум – колко голям и с какви рибки решете сами. Добрата енергия е силно обвързана с водата.
 • Поддържайте дома чист и подреден, “грижете” се за него и за добрата енергия. Освен вътре в жилището, почиствайте и около него – входните помещения, площта пред блока. Освен в самия дом, важно е да е балансирано пространството и около него.
 • От време на време обновявайте вещите или мебелите в дома. Старите и развалени уреди, мебели и украшения пазят и извикват негативна енергия Освободете се от предмети, които свързвате с лоши периоди от живота си.
 • Не поставяйте огледала в спалнята, директно срещу леглото.
 • Избирайте обли, закръглени форми, вместо ъгловати и с множество ръбове.
 • Банята е помещението у дома, което е най-близко до елемента Ин, а водата символизира добрата енергия. Грижете се за нея.
 • Украсете дома си със свещи – те балансират енергията и създават уют.
 • Най-добре е леглото Ви да не е разположено срещу вратата или директно под прозореца.

За да намерите перфектния дом, в който да сте щастливи и хармонични, обърнете се към нас. Имоти Доверие предлага най-добрите оферти.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *