Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Апартамент в затворен комплекс – най-големите предимства

mother-1039765_960_720

Закупуването на имоти в комплекси с контролиран достъп се увеличава все повече през последните години. Много хора избират апартамент в много модерните напоследък затворени жилищни комплекси, като така намират търсеното спокойствие, сигурност и спасение от шума и натоварения ритъм на града.

Затворените комплекси имат редица предимства, част от които са:

– разположение далеч от центъра на града, в спокойни, тихи и зелени райони;

– дворно пространство и озеленяване; много зелени площи;

– наличие на детски площадки, катерушки, пространства за барбекю, ливади;

– ниско строителство;

– достатъчно отстояние между сградите;

– възможност за майките с колички и деца спокойно да се разхождат;

– собствено паркомясто или възможност за лесно паркиране и гаранция, че не всеки случаен посетител може да се настани пред блока ни, което е голям проблем в много квартали;

– някои комплекси, най-вече по-луксозните, предлагат редица допълнителни удобства като магазини, заведения, химическо чистене, фитнес и СПА център, басейн;

– по-лесно управление и поддръжка – обикновено за това се наема специална фирма и Вие не е нужно да мислите за нищо;

– контролиран достъп, т.е. сигурност и спокойствие;

– редовно извозване на боклука (често се наема частна фирма, действаща изцяло според желанието на живущите);

– познавате съседите си;

– няма кражби, престъпност;

network-539757_960_720

Наистина тези комплекси предлагат прекрасни имоти и условия, но преди да вземем решение да закупим един от тях, все пак трябва да имаме предвид и някои подробности, които често се пропускат.

  • обитаването на затворен комплекс е задължително свързано с плащане на такса поддръжка. Тя варира, като в някои по-луксозни комплекси може да е доста висока. Вярно е, че всички ние плащаме ежемесечни такси, свързани с поддръжка на блока ни, но тъй като затворените комплекси предлагат повече екстри и са по-луксозни, съответно и таксите са по-големи. Таксата отива за охрана, чистене, поддръжка на озеленяване, двор, детски площадки, осветление, фитнес, басейн (ако има такива) и др.
  • паркомястото може да се окаже проблем – в повечето случаи то „върви“ с имота, но има случаи, в които не е задължително да ни се полага гараж или място. Много добре проверете това – за да не се окажете неприятно изненадани.
  • високо общо ниво – чудесно е, че комплексът е затворен и осигурява удобство и спокойствие, но имайте предвид, че често магазините и заведенията, които се разполагат в тези комплекси, са над средното ниво и цените често за завишени.
  • съседите Ви търсят тишина и спокойствие – ако обичате шумните събирания и купони у дома, това не е мястото за Вас. Повечето Ви съкооператори най-вероятно биха били семейства с деца – и съответно няма да са във възторг, ако всеки петък или събота не могат да спят заради шумни забавления. Имайте това предвид.

Ако се колебаете къде и какъв апартамент да изберете – елате при нас. Ние от Имоти Доверие винаги сме насреща да Ви посъветваме и да помогнем.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *