Изграждат нов булевард между “Младост” и “Дружба”

bulevard-mladost-druzhba-1

Добри новини за живущите в едни от най-големите и населени столични квартали – “Младост” и “Дружба”. Всички те знаят, че преминаването през бул. “Александър Малинов” може да бъде истински кошмар – това е може би един от най-задръстените булеварди в столицата. Отдавна се обсъжда как да се промени ситуацията.

След многобройни планове в тази посока през годините, най-сетне се задава обнадеждаващ план за облекчаване на трафика. Предстои да бъде изграден булевард по продължението на бул. “Копенхаген” – това става ясно от изявление на фейсбук страницата на кмета на “Младост” Десислава Иванчева. Макар тази идея да не е нова и да чакаме реализацията й от години, този път има голям шанс проектът да стигне докрай.

Въпреки че трасето, проектирано за изграждането на новия булевард минава през частни имоти, решение на проблема може да бъде намерено – чуждестранни компании активно купуват парцели в тези участъци. Те ще ги предоставят на Общината и така затруднението с частните парцели ще бъде преодоляно. След като се приключи с изкупуването на всички парчета, реално няма да има пречка планът да не бъде реализиран.

Идеята е трамвай номер 23 да прави връзката с метростанция “Младост 3” – релсите ще бъдат продължени и хората лесно ще могат да стигат до метрото.

Ето и какво гласи съобщението на Иванчева:

“Вървим към решаване на един от големите транспортни проблеми в “Младост”. Става въпрос за изграждане на продължението на бул. “Копенхаген”, между бул. “Цариградско шосе” и бул. “Ал. Малинов”. Част от трафика по „Ал. Малинов” ще се пренасочи, тъй като „Копенхаген” се явява като дублиращо трасе от и към „Цариградско шосе”. Проблемът бе, че трасето е проектирано да минава през частни терени, но в момента четири чуждестранни компании усилено изкупуват парцелите, които ще дарят за изграждане на булеварда. Вече са закупени почти всички имоти и когато процедурата приключи, трябва да се пристъпи към реализация на проекта.”

Надяваме се този път тази идеята за изграждането на нов булевард да постигне развитие и да не остане само на думи. Осъществяването й безспорно ще създаде незаменим комфорт за живущите в тези квартали на столицата.

Имоти Доверие – доверете ни се, за да сте в крак с новините и най-добрите оферти.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *