Как да преустроим мазето за пролетта

basement-3

Пролетта е вече тук и сега е перфектният момент за пролетно почистване и реализиране на нови идеи. Заредени сме с ентусиазъм и енергия за промяна – защо да не я насочим към преустройване на мазето.

Ако и Вие живеете в една от онези сгради, където мазетата са стари и почти неизползваеми, време е да намерите начин да оползотворите това така ценно пространство. Ако пък живеете в нова сграда с нови мазета, още по-добре за Вас – ремонтните дейности ще са по-малко и направо ще можете да се впуснете към красива и приятна аранжировка.

Първо трябва да решите в какво бихте могли да превърнете мазето си и дали това е възможно. Също трябва да прецените колко средства, усилия и време може да отделите и дали ще направите ремонта сами или ще вземете майстори за целта. Имайки предвид големината на мазето, си поставете реалистични цели. Ние Ви даваме няколко лесни за реализиране и красиви идеи, с които да превърнете мрачното мазе в ново полезно помощение.

man-typing-on-a-laptop_1218-559

Работно пространство. Често работите вкъщи, имате собствен бизнес, а в дома Ви се разконцентрирате или просто нямате необходимото помещение за работно уединение? Мазето е идеално за целта – близко е, но същевременно е отделено, така че да разграничите домашната от работната обстановка. Нужен Ви е козметичен ремонт, хубаво почистване, бюро, техника, рутер за интернет или още по-лесно – флашка за мобилен интернет. И разбира се – добро осветление. Инвестирайте в силни и удобни лампи и новият Ви офис е готов.

bottles-1864483_960_720

Помещение за съхранение на напитки и храни. Да, това не е изненадващо предназначение, но пък е много полезно. Може би и в момента използвате мазето си за същата цел, но ако го ремонтирате, освежите и направите уютно, ще е много по-приятно за употреба. А обмисляли ли сте да си направите домашна изба?

basement-4

Гардероб. Топлото време ни кара да мислим за смяна на гардероба. Предстои ни да приберем обемните зимни дрехи и да извадим летните. И Вие ли при смяната на всеки сезон започвате мащабна кампания по прибиране на различни дрехи и обувки по всички възможни шкафове и долапи на къщата? А след това забравяте кое къде сте сложили… Е, толкова по-удобно би било да имаме една стая-гардероб, където спокойно да държим всичките си дрехи, без да ги сбутваме в пликове, под леглото, по шкафове. Не всеки обаче има място в дома си, за да си позволи стая само за дрехи. Използвайте за това мазето. Единствено се погрижете, ако то е влажно, да вземете изсушител за въздух, за да не мухлясат и миришат лошо дрехите.

basement-6

Детска стая за игра. Ако имате малки деца и цялата къща е в играчки, които при всички усилия е невъзможно да се сложат в ред, значи разбирате. Освежете мазето и струпайте по-големите играчки там, като оформите кът за игра на децата си. Развинтете въображението си и им направете работилница, лаборатория и т.н. – няма защо да се притеснявате, че могат да изцапат.

basement-5

Стая за забавление. Винаги сте искали да имате маса за тенис, плейстейшън, джага, билярд, различни настолни игри? Направете приятна стая за игра в мазето – оформете барче с напитки и инсталирайте каквито игри обичате – за мъжете това е истински рай! Можете да оформите и кът за домашно кино.

basement-7

Музикална стая. Мечтаете да се научите да свирите на някакъв инструмент? Или просто обичате да слушате силно музика? Ако от съседите Ви се гледа с лошо око на такива шумни хобита, мазето е точното място да ги практикувате.

basement-8

Домашна библиотека. Ако сте любител на книгите и четенето и имате много, които няма къде да държите, оформете си библиотека в мазето. Инсталирайте красиви полици за книги, сложете кресло и това вече ще е новият Ви кът за релакс и четене, далеч от шума вкъщи, където често е трудно да се усамотим с книга в ръка.

Дано съветите ни са били полезни – ние винаги сме насреща да Ви заредим със свежи идеи и да Ви насочим при избора на апартамент – доверете ни се.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *