Малка кухня? Ето как да си създадете удобство!

Всяка дама иска да има просторна кухня, в която да се развихри напълно, но не всички разполагат с такава – трябва да се съобразяваме с размерите на жилището си. Малка кухня обаче не означава неудобна кухня – вижте как максимално добре да оптимизираме пространството, така че да се чувстваме комфортно, да имаме поле за изява и да бъде красиво.

  • Оползотворете стените

Ако кухнята Ви е малка, трябва по най-практичен начин да се опитате да използвате всеки милиметър. Сложете по стените шкафове – там ще държите съдове, уреди, чаши, други домакински пособия. Така останалото пространство ще остане свободно.

kitchen-1

 

  • На една ръка разстояние

Направете на стената си дървена или метална летва, на която да закачите чаши, прибори, ръкохватки – неща, които използваме ежедневно и които бихме искали да са ни под ръка. Досадно е постоянно да бъркаме по шкафове в търсене на това и онова. Едновременно ще употребите празното пространство на стената и ще създадете свежа и уютна визия на кухнята си.

kitchen-2

 

  • Вградена микровълнова фурна

Ако поставите микровълновата на стената, ще спестите много място от плота. Не е задължително да купувате скъпа микровълнова за вграждане – достатъчно е да си направите поставка за стената, на която да я инсталирате, така че да “виси” над плота, но да не заема място.

kitchen-3

 

  • Прибираща се масичка и столове

Ако кухнята Ви е малка, няма как в нея да поставите обемна маса без да сте готови да жертвате доста място. Заложете на по-компактна маса и сгъваеми столове, които да могат да се прибират, когато не ги използвате.

kitchen-4

 

  • Създайте илюзия за пространство

Ефектен фототапет, картина или огледало могат да направят чудеса с всяко малко помещение. Изберете варианта, който най-много отива на стила на кухнята Ви и действайте!

kitchen-5

 

  • Съобразете размера на мивката

Твърде голямата мивка ще “изяде” от плота Ви. Твърде малката е неудобна, въпреки че има едно предимство – в нея никога не могат да се натрупват твърде много съдове. Изберете среден размер и помислете дали да не закачите поставката за мокри съдове на стената над мивката – така оставяте плота свободен.

kitchen-6

 

  • Бар със столове

Хитро, интересно и красиво като дизайн решение. Спестявате си нуждата от маса, която иначе би заела много място.

kitchen-7

Ние от Имоти Доверие ще намерим апартамент с идеалната кухня именно за Вас – доверете ни се!

Винаги сме насреща за още хитри идеи, полезни съвети и консултации!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *