Предстои Ви ремонт – ето от какво не бива да пестите

man-with-a-helmet

Ясно е, че когато ни предстои ремонт, особено на ново жилище, всеки лев е от значение. Разходите са много, а нещата, които не търпят отлагане, не са едно и две. От някои процедури и материали бихме могли да спестим, но от други това не е препоръчително – защото можем да си създадем проблеми по-късно. Вижте в кои случаи при ремонт не бива да се правят икономии.

  • Изолация – ако се нанасяте в чисто ново жилище, то най-вероятно цялата сграда е изолирана. Уверете се, че изолацията е достатъчно качествена – особено ако сте на последен или първи етаж. Ако не се нанасяте в ново строителство и сградата не е изолирана, погрижете се за това – ще си спестите много нерви и сметки за отопление.
  • Ремонт на банята – банята и тоалетната са помещения, чийто ремонт изисква доста средства и не се прави всяка година. Можете да пребоядисвате стените си колкото често пожелаете, но не можете да сменяте тръбите и плочките през няколко месеца, нали? Ако ще започвате ремонт на банята, направете го както трябва – защото едва ли ще се повтори скоро пак. Ако е нужно, подменете тръбите, плочките, мивката, сложете нова душ кабина и т.н. Ще е досадно, ако ремонтирате „на парче“ година след година, и то помещение като банята, което се използва постоянно.

bathroom

  • Ремонт на кухнята – същото се отнася и за кухнята. Отделни козметични промени и подмяна на дизайна могат да се правят винаги, но по-сериозните неща си заслужава да се направят накуп. Ако ще поръчвате изцяло нова кухня, съобразете всичко, защото после ще е много трудно и най-вероятно неестетически издържано да привнасяте промени. Решете какви уреди ще вземете, къде ще стоят, какви могат да Ви трябват в бъдеще и т.н.

interior-design

  • Покриви, балкони и тераси – ако жилището, в което се нанасяте, има нужда от ремонт на външни помещения като покриви, тераси, повреди по улуците или други подобни, не отлагайте. Теч на покрива и някъде по балкона или терасата могат да Ви създадат големи ядове – по-добре направете всичко при нанасяне и не оставяйте проблемите да се появят.
  • Обмислете осветлението в дома докато е време – вижте с колко и какви изведени контакти разполагате, къде ще искате допълнителни лампи, къде ще включите уредите, работещи с повече ток. Ако е нужно да се изкарва допълнително ток, да се прекарват кабели и т.н., нека се случи сега – а не след като сте измазали и боядисали.

wall-light

  • Остъкляване на тераси – ако обмисляте да остъклите някоя тераса или други подобни мащабни проекти, по-добре го направете в началото – това е сериозен ремонт, който е най-добре да се приключи заедно с другите ремонтни дейности, а не по-късно наново да превръщате дома си в строителна площадка.
  • Изграждане на нови стени, преразположение на пространството – направете си ясен план и преценете пространството от самото начало – ако искате да съедините хол и кухня, да разделите стая на две, така че например да отделите детска стая, да направите помещение за гости и т.н. После ще е доста по-трудно, а и при такъв немалък ремонт обикновено изскачат много допълнителни подробности. Най-малкото – ще трябва да местите мебели, което може да се окаже много досадно и трудно.
  • Смяна на дограма – ако се нанасяте в сграда старо строителство без модерна дограма на прозорците, сменете я. Позитивите ще са многобройни – изолация от студ, жега, шум, прах.

window

Ако новото Ви жилище е най-подходящото за Вас и е закупено с компетентна помощ и мисъл за бъдещето, ремонтът му ще е удоволствие. Елате при нас – предлагаме най-добрите оферти и асистенция от дългогодишни професионалисти. Имоти Доверие – винаги с внимание към клиентите!

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *