Нов живот за старите вещи у дома

bicycle-vintage

В сезона на пролетното почистване сме и всеки е решен да освежи дома си и да се отърве от старите ненужни вещи. Чудесно е да се освобождаваме от дълго неизползвани предмети и мебели, но някои от тях могат с малко усилия да се превърнат в истински произведения на изкуството. Ако проявите креативност, може да спестите доста от обновяване на интериора си – вижте как да вдъхнете нов живот на понатрупалата прах мебелировка.

  • Столове

Не е трудно да реновирате старите столове – сега е особено модерен така нареченият винтидж стил. Нужни са Ви елементарни неща – лак за дърво, подходяща боя, шкурка, с помощта на която да придадете илюзия за винтидж вид и… въображение.

chair

  • Mаси

Подобно на столовете, можете да подновите и старата маса – в същия винтидж стил, така че да е подходяща за столовете. Не пренебрегвайте и помощните маси и поставки.

interior-table

  • Щайги

Щайгите могат да се превърнат в редица красиви неща, за които дори не подозирате – от красиви поставки за цветя, до библиотечки за книги, шкафове за обувки, полици. Можете да ги оставите в естествен дървен нюанс, като само ги лакирате, а може и да ги боядисате в бяло или други цветове – всичко е във Вашите ръце.

crates

  • Шкафове

Колкото по-стари шкафове, ракли, скринове се намират в дома, мазето или тавана Ви, толкова по-добре – с леко подновяване те ще се превърнат в истинско бижу. Само вижте това стилно предложение – не е ли прекрасно?

home-shelves

  • Буркани

Бурканите през последните години са неотменна част от интериорния дизайн – прераждат се в редица красиви и функционални предмети. Свежници, вази, чаши – в естествения си вид или украсени, те прекрасно ще се „вържат“ към винтидж мебелите Ви.

jars

  • Куфари

От старите куфари става чудесен „шкаф“ за най-различни неща, например списания, вестници, книги, вещи, които се чудим къде да държим. Можете да го превърнете в маса, табуретка, дори да го закачите на стената.

suitcase

  • Прозорци

Старите прозорци, с малко разкрасяване, могат да се превърнат в по-голяма или малка помощна маса, както и в красива полица – за книги или цветя например.

table

  • Стъклени бутилки

И те, подобно на бурканите, предлагат редица приложения, стига само да имате фантазия и да не Ви е страх да експериментирате.

bottles

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *