Пролетни тенденции в осветлението

light-tendencies

Доброто осветление на дома винаги е на мода – красивите полилеи и лампи са прекрасен начин да освежите дома и да внесете доза шик и уют в дизайна на жилището. Вижте кои са последните тенденции в интериора що се отнася до осветлението – бъдете в крак с модата и посрещнете пролетта с много светлина и красота.

  • Златото – вечно актуално

Златните детайли създават изискана атмосфера и същевременно излъчват топлина и уют. Не се колебайте да ги въведете в дома си, ако вече не сте го направили. Сами изберете нюансите, а за рустик излъчване може да се спрете на „състарени“ полилеи или декоративни лампи с винтидж ефекти.

chandelier-gold

  • Ретро-индустриалният стил се завръща

Метален изчистен дизайн, ковано желязо, ретро полъх, липса на претрупани елементи, дори оголени кабели – целият този индустриален стил отново е на мода. Той е перфектен за изчистен интериор и прекрасно ще допълни ретро мебелите. Тук правила няма – поставете лампи на необичайни места и развихрете фантазията си – така ще получите наистина интересен ефект и ще разчупите обстановката. Дори една гола крушка понякога може да е неочаквано точно допълнение към дизайна.

industrial-style

  • Геометрия

Една от последните тенденции в осветлението са геометричните фигури. Подобни осветителни тела подхождат както на по-изчистен модернистичен дизайн, така и на по-винтидж уютен стил. Можете да попаднете на изключително оригинални и интересни предложения – не се страхувайте да експериментирате.

light-geometric

  • Размерът има значение

Завръща се модата на големите полилеи – не се притеснявайте, че те ще „претрупат“ обзавеждането и ще се набиват твърде много на очи. Стига да е правилно подбрано, едно осветително тяло, независимо дали е полилей или дори нощна лампа, може изключително да допълни и „отвори“ цялото пространство на дома Ви. По-големите осветителни тела не означават непременно по-пищни форми, но със сигурност гарантират повече светлина, което е чудесно.

ball-lamp

  • Вдъхновение от природата

Внедряването на детайли, вдъхновени от природата, е топ тенденция в осветлението за 2017 г. Природата да влезе в дома ни – това е идеята на формите, наподобяващи елементи от естествената природа. Листа, растения, цветове – по-загатнати или по-буквални, са прекрасен начин да разкрасите помещението за пролетта. Ако експериментирате с цвета на осветлението, може да се получи нещо наистина много интересно. Отново, съобразете осветителните тела със стила на дома си – по-минималистични или по-пищни и богати на елементи, „природните“ полилеи могат да паснат идеално на всеки интериор.

chandelier-flower

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *