Най-зелените квартали в София

green-grass

На фона на последните дискусии за изключително прашния и мръсен въздух в София все по-актуална тема става закупуването на жилища в райони с паркове или в квартали с повече зеленина.

Всеки иска да живее в максимална близост до някой красив парк, но не винаги това е възможно.

Някои столични квартали крият неподозирани зелени оазиси в сърцето си, макар и да не са разположени непосредствено до парк. Вижте кои са софийските квартали, предлагащи достатъчно зеленина и бягство от мръсния градски въздух.

  • Ж.к Яворов

Това е един от най-недокоснатите и зелени софийски квартали, намиращ се в района между Цариградско шосе и Гео Милев. Сградите са ниски и изцяло старо строителство. Кварталът е истинско бижу – сякаш се намирате в Борисовата градина, която е недалеч. Районът е много спокоен, пълно е с детски площадки и зеленина. Многогодишни дървета, липса на много автомобили и уютни алеи изолират този жилищен комплекс от градската шумотевица.

  • Павлово

Макар и по-отдалечен от центъра на града, този квартал може да Ви осигури тишина, спокойствие и усещане, че сте извън София. Близо е до планината и е много зелен – крие многобройни възможности за разходки, тих и непренаселен е.

  • Надежда

Надежда е далеч от центъра, но вече изключително добре се свързва с него. Мястото стана много комуникативно без да е загубило предимствата си – зелени площи, спокойни улици, особено по-навътре из частите на Надежда, много дървета. Наблизо са Северен парк и стадион “Локомотив”.

  • Изток

Квартал “Изток” предлага чудесен баланс между близост до центъра и спокойствие. В него има много растителност, тихи улички, площадки и места за отдих. Съчетава както сгради старо строителство, така и чудесни нови кооперации.

  • Старият Лозенец

Един от най-китните софийски квартали – пълен със зеленина, дворчета, дървета. Ниски и уютни сгради, тишина и спокойствие.

  • Овча Купел – Старата част

В сърцето на Старата част на Овча Купел се крие цял парк, които е обновен и много приятен. Освен това, наблизо е стадион “Славия”. Из квартала изобилства от зеленина, тихо е и не е пренаселено, освен това се открива прекрасна гледка към планината.

Ако вече сте решили в кой квартал искате да е новото Ви жилище – доверете ни се, ние ще Ви помогнем да откриете най-подходящата за Вас оферта. Ние от Имоти Доверие сме винаги насреща!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *