Най-приятните места за отдих около София

Bov

В топлите месеци всеки свободен миг ни се иска да сме сред природата. За съжаление обаче напрегнатото ежедневие не ни го позволява и често уикендите са единственото време, когато може да излезем извън града и да отдъхнем сред зеленина и спокойствие.

Ако знаете правилните места не е трудно да си “откраднете” малко свободно време и да отскочите до някое приятно кътче за пълноценна почивка. Вижте нашите предложения за близки места до София, до които няма да Ви отнеме много време да стигнете.

  • Боянската църква

Съвсем близо до София, но същевременно сгушена в сърцето на планината – Боянската църква и районът около нея са прекрасни за хубава разходка, културен туризъм и пикник. Бояна е съвсем близо до града – ще стигнете бързо и лесно.

  • Железница

Това е един изключително живописен край – екопътеката Бистрица-Железница е много лека и същевременно предоставя възможност за пълноценна разходка. Село Железница не е далеч от града – дотам бързо може да се стигне както с градския транспорт, така и с кола.

  • Плана планина

Плана е средна по височина планина, която първоначално е била смятана за част от Витоша, но по-късно е обособена като отделна. Намира се след Железница. По Плана планина са разположени различни китни селца и вилни селища – Мечката, Щъркелово гнездо, Ярема, Реньов дол и др. Плана е чудесна за туризъм и предоставя много варианти както за по-трудни преходи, така и за неангажиращи уикендни разходки.

  • Пернишко

Пернишкият район е изключително красив, а същевременно е и на много близко разстояние до София. Селата Боснек, Кладница, Брезнишки извор, Кралев дол и други предлагат множество закътани местенца, подходящи за разходка, пикник, къмпинг туризъм. Опознайте тези места и няма да съжалявате.

  • Вазовата екопътека и водопадът Скакля

В сърцето на Искърското дефиле, тази красива местност неслучайно е вдъхновила писателя Иван Вазов. Ако все още не сте били там – поправете този пропуск. Това е едно от най-красивите кътчета в близост до София.

  • Бистришки манастир “Света Петка”

Бистришкият манастир се намира в местността Калугерови ливади на Витоша, в покрайнините на софийското село Бистрица. Манастирът се намира на 2-3 км. от центъра на селото. Както самият манастир, така и цялата местност са много красиви и до тях се стига за кратко време.

  • Лозенската планина

Лозенската планина приютява в подножието си село Лозен. Малко популярен за туризъм, но много спокоен и красив район. Отидете ли там, вижте и манастира “Свети Спас”. По северните склонове на планината са разположени три села — Герман, Лозен и Нови хан, а по южното — Долни Пасарел и Габра.

Насладете се пълноценно на почивката и опознайте близките до София места. Ние от “Имоти Доверие” сме тук за Вас – предлагаме най-добрите оферти!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *