Обновяване на банята – най-честите грешки

bathroom-blue

При ремонт на банята, обикновено свързан с доста средства, много често допускаме някои грешки, за които по-късно съжаляваме.

Реновирането на банята със сигурност е начинание, което много хора отлагат и предизвиква напрежение у тях – от една страна, защото е скъпо, а от друга – защото е свързано с доста неудобства.

Вижте кои грешки не бива да допускате, за да сте доволни от крайния резултат.

  • Опитвате се да правите ремонта на банята сами.

Ако не сте професионалисти, по-добре недейте – може да си докарате големи неприятности. Водопроводните ремонти не са за всеки – едно е да боядисате сами или да свържете пералнята, но най-добре е да оставите по-сериозните неща в ръцете на опитни майстори.

  • Пестите от материали.

Когато става дума за ремонти, особено за такива в банята, най-добре е да не пестите. По-евтиното може да Ви излезе по-скъпо. Истина е, че ремонтът на банята се прави наведнъж и съответно изисква доста средства, но ако се опитвате да оптимизирате разходите си, качеството на материалите не е нещо, с което трябва да правите компромис – банята е мокро помещение.

  • Проявявате нетърпение

Ремонтът на банята наистина може да е досаден, но в никакъв случай не бива да бързаме. От особена важност е всичко да изсъхне добре и за всеки етап от ремонта да се отдели достатъчно време – в противен случай той няма да е качествен.

  • Ремонт на части

По-добре отложете ремонта с няколко години, докато спестите достатъчно финанси, но го направете наведнъж и както трябва. Проточването на ремонта на банята може да е много мъчителен процес.

  • Не обръщате внимание на вентилацията

Визията на банята е много важна и изборът на аксесоари е приятно занимание, но не забравяйте и функционалността. Добра вентилационна система ще Ви спести влага, мухъл, неприятна миризма и бързо олющване на боята.

bathroom

  • Забравяте за осветлението

Осветлението в банята е много важно, особено ако тя няма прозорец. Направете план какво да бъде то според личните Ви предпочитания и нужди и още преди да е късно, помислете дали не искате да увеличите броя на лампите.

  • Смяна на тръби и инсталации – моментът никога не е подходящ

Ако ще правите ремонт на банята, добре е да го съчетаете със смяна на тръби, които рано или късно трябва да подновите, особено ако живеете в апартамент старо строителство. Сменяли ли сте щранговете например? Тази смяна често е свързана с къртене, затова не би Ви се искало няколко години след основен ремонт на банята да се налага да разбиват новите Ви плочки. Помислете за това сега.

  • Подценявате шкафовете

Банята е едно от най-важните помещения в къщата и там държим редица важни за ежедневието ни вещи. Помислете как да ги съхранявате в самата баня така че да не им търсите място по шкафовете из цялата къща. Кърпи, почистващи препарати, тоалетни принадлежности за цялото семейство, аксесоари – много удобно би било всичко да Ви е под ръка в самата баня.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *