Ремонт през лятото

tool

Ясно е, че пролетта и лятото са най-подходящите за обновяване на дома месеци, но има такива ремонти, за които е особено важно да се възползваме от топлото време. Обикновено всякакви ремонти по външните части от апартамента ни – например балкона и покрива, изискват хубаво време навън. Захващайте се за работа още сега, за да остане след това време и за почивка.

  • Ремонти по покрива

Такъв ремонт неизбежно изисква сухо време. Независимо дали ще сменяте керемиди, ще оправяте теч по покрива, ще сменяте улуци или настилка – сухото време ще Ви бъде от полза. Възползвайте се и завършете дълго отлагания ремонт сега.

  • Обновяване на балконски и градински мебели

Ако желаете да обновите балкона си – да смените настилката или мазилката, както и да боядисате мебелите – направете го, когато е сухо. Това ще Ви улесни много, защото през лятото всички строителни материали съхнат доста по-бързо. Може да вършите всичко на открито, така че да не цапате излишно.

  • Докато Вие сте на почивка – удобен момент за „неудобните ремонти“

Ако не сте вкъщи докато се извършва грубият ремонт на банята или кухнята Ви, Вие ще сте истински късметлии. Най-неприятната част от подобни ремонти е фактът, че не може да се ползва вода, не може да употребявате банята и тоалетната, всичко е потънало в прах, особено ако ремонтът е свързан с къртене. Подберете сериозни и добри майстори, които си разбират от работата и на които можете да разчитате и да се доверите и планувайте лятната си отпуска.

  • Изолация

Ако смятате да изолирате апартамента си, сега е точният момент. Всякакво външно боядисване или смяна на мазилки също е най-добре да се правят през лятото.

  • Обновяване на паркета

Много е подходящо да свършите тази задача, докато сте в отпуска. Иначе Ви очакват много неудобства – въпреки че модерните лакове за паркет съхнат бързо, все пак стаята става неизползваема за определен период.

  • Ремонти, които изискват спиране на вода

Независимо от какво естество е ремонтът, ако е свързан със спиране на вода, най-добре се доверете на изпитан майстор и го оставете да си върши работата във Ваше отсъствие.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *