Летни тенденции за обновяване на кухнята

Кухнята Ви има нужда от ремонт? В това помещение прекарваме голяма част от времето си у дома – казват, че кухнята е сърцето на един апартамент, особено за онези, които обичат да кулинарстват.

Само с някои дребни подобрения и без да харчите много средства може да направите чудеса с дизайна на кухнята си – независимо дали тя е малка или голяма, модерна или вече остаряла – най-важното е да бъде максимално удобна и да се чувствате уютно в нея.

Шкафовете са демоде

Една от най-модерните тенденции в кухненския дизайн напоследък е разполагането на все по-малко шкафове и максимално откриване на пространството. Няма защо да крием нищо! Удобството е водещо – всичко е на една ръка разстояние, така че да бъде лесно достигнато. Открити поставки, полици, минималистичен дизайн, акцент върху детайлите, прост и ретро стил. Красиво и уютно е, нали?

Функционалността е водеща

Все по-предпочитани са мебели, които позволяват да бъдат прибирани, когато не се ползват. Дори и да имаме малка кухня, това не означава, че трябва да се лишим от удобство – пак можем да имаме маса, столове, помощни масички. Кухнята е помещение, в което да сме заедно и да се събираме.

Бялото винаги е актуално

Ако решите да освежите кухнята си, няма да сбъркате, ако се спрете на белия цвят. Той е винаги на мода и придава светлина и уют.

Красота в детайлите

Даже и да нямате възможност да освежите кухнята основно, обърнете внимание на детайлите – те могат изцяло да променят общото излъчване на помещението. Флоралните мотиви в ретро стил са особено актуални – завръщат се под различни форми и цветове.

Заменете масата с бар плот

Много удобен вариант – пести място и изглежда изискано.

Ретро шик в най-използваните кухненски аксесоари

Чашите, чиниите, съдовете, приборите може би са предметите в кухнята, които ежедневно използваме най-много. Трябва да са специални и да доставят радост за окото. Поглезете се с красиви чаши по Ваш вкус – навикът специалните сервизи да се пазят надълбоко в шкафа и да се изваждат само за гости отдавна не е на мода.

Заменете старите кутии и буркани

Забравете за обикновените аксесоари – инвестирайте в красиви кухненски предмети и ги оставете на показ, така че да им се радвате ежедневно. Вместо да прибирате например овесените ядки в пликчета или кутии по шкафовете, поставете ги в красиви и интересни буркани като тези и ги дръжте на плота – така че да Ви е най-удобно.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *