Отворена или затворена кухня? Можете ли да имате най-доброто от двете?

Продължаваме темата за отворените и затворените кухни и кой тип е най-удобният за Вас и нуждите на Вашето семейство.

Ако искате да имате предимствата, които и двата вида кухни могат да предложат, но искате да избегнете недостатъците им, можете да го направите с някои прости съвети.

1) Използвайте плъзгащи се входни врати за Вашата кухня, така тя може да бъде отворена или затворена, когато пожелаете.

Използването на завеси също може да Ви даде определена степен на уединение в кухнята. Отварянето на плъзгащите се врати или завесите също ще позволи движение на въздуха и по-голяма естествена светлина.

2) Ако пространството позволява, бихте могли да добавите малка маса в затворената кухня, за да могат близките да Ви правят компания, докато готвите.

3) Стъклена преграда, разделяща кухнята и останалите части на къщата, е още един трик, който позволява естествената светлина да влиза в кухнята, докато звуците и миризмите си остават вътре. Тази идея за модерна кухня се оказва практична също и когато не искате да се чувствате напълно изолирани от останалата част от семейството. Можете да окачите завеси, ако Ви тревожи пълната видимост.

4) Можете дори да затворите само малка част от кухнята. Например тази, която най-много използвате, като Вашата печка или мивка.  По този начин можете да скриете бъркотията, без да се налага да се изолирате от гостите или семейството, докато готвите.

5) Искате отворена кухня, но не можете да понесе мисълта, че миризмата на готвено ще се разпространява в останалата част на къщата? Можете да използвате вентилационни отвори. Поставете няколко висококачествени вентилационни отвора, които ще извеждат миризмата навън, за да не се задържа и да се разпространява.

6) С отворен тип кухня се страхувате, че шумовете от миялната машина или миксер ще се разпространяват в съседните помещения? Не се притеснявайте – просто инвестирайте в някои по-безшумни уреди. Не е нужно да се отказвате от идеята за отворена кухня само заради този фактор.

7) Направете си „жива“ преграда от цветя и стайни растения. Така може да се „скриете“ от погледите на Вашите гости в трапезарията/ хола и същевременно да си говорите с тях.  Това също е чудесен начин да си посадите и някои подправки в новообособилата се мини градина, за да имате винаги под ръка пресни подправки.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *