Интересни дизайнерски решения за модерна спалня

Спалнята е мястото за почивка, за отпускане и презареждане, за това е важно и какъв ще бъде нейният интериор. Това може да се окаже трудна задача.

Една от последните тенденции е смесица от екстравагантни модели, естествени материали и изненадващи мебели. Потърсете мебелировка, която силно се откроява, с творческа облицовка, геометрични шарки и има широк спектър от цветове, за да създадете нещо, което изглежда съвсем различно и ново.

Друг вариант е “подреденият хаос” – изглежда като пълна бъркотия, но всъщност не е, а просто внимателно подредена обстановка, която не налага прекомерна поддръжка.

Например хаотично подредените книги на рафта, които изглеждат, сякаш всеки момент ще паднат, и асиметричното осветление са много добро решение за хора, които нямат навика постоянно да подреждат и да чистят. Така също няма да си личи кога наистина е разхвърляно.

За почитателите на реда има привлекателен изчистен дизайн, с екстравагантни усещания. Той разкрива красотата при комбиниране на бетонни стени с ярки модерни мебели и светли цветове, контрастът го прави неустоим. Бетонните стени придават много по-строг вид на помещението, внасят атмосферата на индустриалния стил и ако това е ефектът, който търсите, значи сте избрали правилния материал. Непретенциозният му и неутрален сив цвят е идеален фон за ярки плакати, всякакви модернистични мебели и уреди.

Следващият интериор предлага завръщане към тапетите. Може и да не горите от желание да облицовате стените на спалнята си в нещо, от което толкова дълго сте искали да се отървете, но премахнете всички ярки шарки и цветове от 70-те години на миналия век, за да се насладите на модерната класика. При комбинация с мебели от необработено дърво ще получите вдъхновяваща и отпускаща спалня.

Макар и някои съвременни тапетни линии да са ретро ориентирани, има невероятен избор от теми – от ретро до геометричен дизайн, от винил до текстил при материалите и от малки до огромни мотиви при шарките. Както при всички останали елементи за декорация на дома, и при тапетите има всякакви видове за всякакви вкусове и възможности.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *