Основни фън шуй съвети за хармоничен дом

Фън Шуй е древна китайска философия, която е изключително популярна на Запад. Основната й цел е умението да създадете такава обстановка във Вашия дом, че всички вещи, предмети, елементи на дизайна да Ви носят само благоприятна енергия, да привличат късмет и щастие.

Може би сте малко скептично настроени относно фън шуй, или точно обратното – силно заинтригувани, но да изпитвате трудности при подредбата на Вашата спалня според този метод.

Първа грижа е създаването на добър енергиен поток. Това е основният градивен елемент, който трябва да усвоите, преди да се захванете с преподреждане.

Много е важна и циркулацията на свеж въздух, затова помещенията трябва да се проветряват периодично и да се улеснява достъпът на естествена светлина в тях.

Под леглото не бива да се трупат всякакви излишни вещи, които просто няма къде другаде да бъдат сложени. Стаите не трябва да се препълват и пренатрупват с мебели. И може би най-трудното в днешно време – без електрическо оборудване на мястото за спане.

Никакъв компютър, телефон или телевизор в близост до леглото. Електрическите устройства отблъскват хубавата енергия, затова е важно да сте далеч от такива, поне докато спите.

Още малко информация относно разположението на самото жилище, която би била много полезна за правилното му избиране. Неблагоприятно е да се живее близо до държавни учреждения, църкви, гробища, казина, полицейски управления, военни поделения, болници, мини. Къщата, както и апартаментът ни, трябва да са в правилната форма (квадрат, правоъгълник). Неблагоприятно е, когато сградата, в която живеете, е много по-малка, отколкото околните сгради. Избягвайте жилища в близост до оживени магистрали, надлези, мостове, натоварени пътища. Негативно влияние оказва също прав път, насочен директно към дома Ви.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *