Основни фън шуй съвети за хармоничен дом

Фън Шуй е древна китайска философия, която е изключително популярна на Запад. Основната й цел е умението да създадете такава обстановка във Вашия дом, че всички вещи, предмети, елементи на дизайна да Ви носят само благоприятна енергия, да привличат късмет и щастие.

Може би сте малко скептично настроени относно фън шуй, или точно обратното – силно заинтригувани, но да изпитвате трудности при подредбата на Вашата спалня според този метод.

Първа грижа е създаването на добър енергиен поток. Това е основният градивен елемент, който трябва да усвоите, преди да се захванете с преподреждане.

Много е важна и циркулацията на свеж въздух, затова помещенията трябва да се проветряват периодично и да се улеснява достъпът на естествена светлина в тях.

Под леглото не бива да се трупат всякакви излишни вещи, които просто няма къде другаде да бъдат сложени. Стаите не трябва да се препълват и пренатрупват с мебели. И може би най-трудното в днешно време – без електрическо оборудване на мястото за спане.

Никакъв компютър, телефон или телевизор в близост до леглото. Електрическите устройства отблъскват хубавата енергия, затова е важно да сте далеч от такива, поне докато спите.

Още малко информация относно разположението на самото жилище, която би била много полезна за правилното му избиране. Неблагоприятно е да се живее близо до държавни учреждения, църкви, гробища, казина, полицейски управления, военни поделения, болници, мини. Къщата, както и апартаментът ни, трябва да са в правилната форма (квадрат, правоъгълник). Неблагоприятно е, когато сградата, в която живеете, е много по-малка, отколкото околните сгради. Избягвайте жилища в близост до оживени магистрали, надлези, мостове, натоварени пътища. Негативно влияние оказва също прав път, насочен директно към дома Ви.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *