Разширяване на зелената зона в столицата

Разширяването на „зелената зона“ в центъра на София ще стане факт от 1 октомври, когато Столична община вече трябва да е готова с маркирането на местата и поставянето на ограничителните колчета и обозначителните знаци. Това ще увеличи броя на паркоместата с близо 4854 в кварталите „Лозенец“ и „Средец“.

Платена „зелена зона“ ще има вече в кв. „Яворов“ между булевардите Цариградско шосе, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Михай Еминеску“ и улиците „Мизия“ и „Хан Омуртаг“. В Лозенец пък тя ще обхване карето, заключено между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Драган Цанков“ „Джеймс Баучер“ и „Черни връх“.

Също така, зоните за паркиране ще имат ново работно време. През делничните дни от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч.,

Цените за паркиране за живеещите в районите със синя и зелена зона не се повишават. Стикерът за период от една година в „синя зона“ струва 150 лв., а в „зелена зона“ – 100 лева. Това прави под 12 лв. на месец за „синя зона“ и 10 лв. – за „зелена зона“.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *