Разширяване на зелената зона в столицата

Разширяването на „зелената зона“ в центъра на София ще стане факт от 1 октомври, когато Столична община вече трябва да е готова с маркирането на местата и поставянето на ограничителните колчета и обозначителните знаци. Това ще увеличи броя на паркоместата с близо 4854 в кварталите “Лозенец” и “Средец”.

Платена „зелена зона“ ще има вече в кв. “Яворов” между булевардите Цариградско шосе, “Евлоги и Христо Георгиеви”, “Михай Еминеску” и улиците “Мизия” и “Хан Омуртаг”. В Лозенец пък тя ще обхване карето, заключено между булевардите “Евлоги и Христо Георгиеви”, “Драган Цанков” “Джеймс Баучер” и “Черни връх”.

Също така, зоните за паркиране ще имат ново работно време. През делничните дни от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч.,

Цените за паркиране за живеещите в районите със синя и зелена зона не се повишават. Стикерът за период от една година в “синя зона” струва 150 лв., а в “зелена зона” – 100 лева. Това прави под 12 лв. на месец за “синя зона” и 10 лв. – за “зелена зона”.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *