Елхата – изкуствена или естествена да бъде?

Всяка година, когато наближат коледните празници, изниква вечният въпрос – жива или изкуствена елха.

Едно е усещането да имаш истинско дърво в дома си – то внася топлина, уют и коледно чувство. Миризмата на бор, близостта с природата, всичко това е изключително привлекателно. Истинската елха запазва и вековната традиция, пренасяна от поколение на поколение.

Но е много разочароваща мисълта, че в крайна сметка това дръвче ще свърши на боклука… Решение на този проблем е купуването на елха от някой разсадник, която в последствие може да се засади на някое приветливо място и да радва окото още дълги години. Не всеки обаче има финансите или място, за да си позволи такава алтернатива.

Затова са създадени изкуствените елхи. Те се продават в различни форми и размери, в различни цветове и дизайни. Лесни са за поддръжка, около тях винаги е чисто (няма падащи иглички), не изискват никаква грижа. Съхранението през годината също не е проблем, изкуствените елхи се разглобяват и не заемат голямо пространство. Отпада и ежегодното лутане в търсене на идеалната елха, както и отделяне на средства от семейния бюджет за закупуването й.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *