Защо да изберем газова камина?

Ако искате да внесете топлина и уют в дома си и сте любители на камините, но градското жилище не Ви позволява да си направите класическа камина на дърва, то такава на газ е прекрасно решение.

Външно, камините от този тип са подобни на класическите, но от вътре всичко се случва по различен начин. Вместо дърва за огрев, това устройство използва природен газ, огънят в газовите камини се поддържа посредством газова горелка, с пиезо запалване.

Основният плюс на този тип камини е, че няма нужда да се съхранява гориво, било то дървета, въглища или пелети.

Въпреки че дървените трупи зад стъклото изглеждат напълно реални, това е само на пръв поглед. Всъщност те са изработени от висококачествена топлоустойчива керамика, по простата причина, че е трудно да си представим камина без горящи дърва в нея.

Несъмнено е преимущество липсата на неприятна миризма на дим, когато се запали. Също така, газовите камини са надеждни по отношение на пожарната безопасност – няма пламъци и искри и са лесни за поддръжка.

Основната разлика от електрическата камина е, че при газовата се запалва истински огън, който може да се запали или изгасне с едно натискане на един бутон. При газовите камини всички детайли са функционално обмислени, възможно е независимо регулиране на височината на горене. В студени дни тя ще затопли не само стаята, но и ще внесе уют и комфорт.

Дизайнът на газовата камина лесно се вписва във всеки интериор и тя е природосъобразна – отделя  минималното количество вредни вещества.

Едно от основните предимства на газовата камина е лекотата на инсталиране. Имайте предвид, че този тип камина не изисква комин или вентилация, което позволява да бъде използвана във всякакъв тип жилища, единственото необходимо е апартаментът да е газифициран.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *