Домашният любимец и чистотата у дома

За много хора домашният любимец е неизменна част от семейството. Той ни чака с нетърпение да се приберем, радва се и ни дарява с безкрайна и безусловна любов. Единственото, което разваля идилят между човека и домашния любимец е бъркотията и космите, които оставя вторият след себе си.

Ето няколко лесни начина, за това как да се справим лесно и ефективно:

Животното трябва да си има свое място за спане, за да няма козина навсякъде. Не бива да споделя вашето легло или да се качва и да спи по меките мебели. Разбира се, когато имате котка това е трудно постижимо, но ако става въпрос за куче е по-лесно. Що се отнася до животинските косми по дрехите, те могат да се отстранят най-бързо просто с мокра ръка, но това далеч не е най-ефективния метод. Другият вариант е с прахосмукачка, ако тя има приставка за такъв род действия. Най-добре е да използвате четка или валяк за дрехи.

Лапите на вашето животно също са голям замърсител. Преди всичко се погрижете за тяхната чистота, при излизания и разходки.

Едно нестандартно решение за да се спасите мебелите си от кучешки или котешки нокти е да покриете най-застрашениете места със плексиглас. Относно моментите, когато животното иска да даде сигнал, че иска да излезе навън и драска по врататат, може да закачите на дръжката ѝ звънче и да го научите да звъни.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *