Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Тенденции в интериорния дизайн за 2018

Жилището ни е особено място, то е място за почивка и презареждане, за забавлемие и прекарване на време с любимоте хора. Всички искта да декорират апартамента си по последна мода.

Модните тенденции в интериорния дизайн за 2018 напомнят за добре забравеното старо:

Съвременият свят вече е изгубил интерес към синтетичните материали, най-новият бум е всичко натурално и естествено. Този стил може да се обобщи като „от природата“. Всякави естествени мотиви, материали и цветове. Идеята е да се намали стреса, като се постигне атмосфера, откъсваща от динамиката и забързаността, но без да губи своята функционалност и удобство.

Минималистичния дизайн е изключително на мода. Това не означава, че трябва да водите аскетски начин на живот, а да не натоварвате пространството с излишни мебели и декорации. Изчистени форми и десени, мебелировка в един цвят.

Облицовката с камък продължава да набира популярност и през тази година. Фунционалността и издражкивостта на материала го правят предпочитан за облицовка на различни типове повърхности – камини, подове, стени, колони, пространствата около касата на вратата и къде ли още не.

Някои помещения позвлояват използването на тухли, бетон и други „по-груби“ материали като декорация, която допълва интериора и му придава по-битов и старовремски вид.

Дървото вече не се използва само за направата на мебели, а и като облицовка, като идеята е то да изглежда възможно най-естествено.

Асмиетрията, необичайните десени и акценти присъстваткакто в декоративните елементи, така и в мебелите.

Най-важното което са си поставили за цел дизайнерите през 2018 е жилището да е красиво и стилно, но и удобно. То трябва да е съобразено с потребноостите и желанията на живущите в него, да пасва на начина им на живот и да използва максимално пространството с функционални мебели.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *