Великденски идеи за украса на дома

Положителните емоции, свързани с идването на пролетта, познати ни от детството. Подготовка на къщата за Великден е традиция с вековна история. Празникът трябва да се посрещние в чист дом и с чиста душа. Самата подготовка започва още от Страстната седмица.

На Велики четвъртък се извършва общо почистване в къщата, за да се отървете от всички замърсявания, натрупани през зимата. Почистете килимите, измийте прозорците, пердета, покривалата. Не забравяйте за входа и пространството около него. Погрижете се за чистотата на всяко кътче в дома, за да прогоните „злите духове“, да запазите и подобрите здравето си.

Великден символизира възкресението на Христос и началото на нов живот за хорта. Ето защо украсата на този празник е обичайно да се изпълнява в ярки и весели цветове.

Празникът трябва да започва от самия праг и затова е важно какво ще окачите на входната врата. Друга отлична декорация са кошничките с боядисани великденски яйца и малки пухкави пиленца вътре. Различни видове зайчета (креамични, плюшени и какви ли не) са идеиално допълнение. Декоративните цветя, че защо не и истински биха седяли много хубаво покрай празничните яйца. Великденските дръвчета правят впечатление и са необичайна и красива идея, която може да използвате.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *