Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/imotidov/blog/wp-content/plugins/wordpress-mobile-pack/frontend/sections/show-rel.php on line 25

Какво да гледаме при наемане на жилище

Наемането на жилище се случва по два начина – директно при договорка с хазяина или чрез агенция. И двата начина имат своите положителни и отрицателни страни. Но и в двата случая има няколко основни неща, които не бива да се пропускат.

Първото нещо, при наемане, е проверка дали всички сметки са платени. Трябва да знаете, че независимо, че те се водят на наемодателя стават ваша отговорност докато пребивавате на съответното място. Поради тази причина повечето хазяи искат депозит, с който да покрият евентуални неплатени задължения или щети по жилището. Той се внася еднократно в началото и след като напуснете съответното място и всичко е изрядно тези пари трябва да ви бъдат върнати. Всичко това се описва в договор, който се подготвя предварително, в който е най-добре да се опише всичко подробно, за да не си причинявате излишни главоболия.

Избягвайте жилища на първият етаж, както и тези в близост до дървета или други постройки, които да дават лесен достъп до прозорците.

Проверете дали са изправни всички електрически уреди, топломери, водомери, мебелировка и т. н., за да не се окажете неприятно изненадани в последствие.
В договора трябва да е описано какво е обзавеждането и в какво състояние е заварено, в противен случай може да се наложи да плащате за щети, които не сте нанесли. Трябва също да имате разписано при евентуален ремонт, кой поема разходите.

Пазете си всички фактури за платени сметки и не се заблуждавайте, че е по-добре да плащате „под масата“, без договор, разчитайки само на платежни бележки или „честната“ дума на вашият хазяин.

Наемът на жилище без агенция може да изглежда доста привлекателно, но не се оставяйте да бъдете подлъгани. Брокерът спестява много нерви и излишни усилия, както и понижава рискът да бъдете измамени.

Наемайки имот чрез нас, можете да бъдете сигурни в изрядността му, защото за нас е важно да градим доверие.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *