Подгответе стените за лепене на тапети

Независимо че залепването на тапети изглежда лесно, то изисква търпение и правилен подход. Подготовката на стените е най-важният момент, от който зависи крайният резултат. Този етап не изисква никакви специални познания, дори и неопитен човек в строителните работи може да се справи с него.

Стените, които са боядисани, дървени или със следи от стари тапети, изискват индивидуален подход при подготовката. Освен това, трябва да имате предвид наличието на петна по стените, които по-късно могат да се появят на тапета.

Подготвянето на стени за тапети в нова сграда може да отнеме известно време. Има няколко основни стъпки, които трябва да имате предвид.

Първият етап е прилагането на слой – спрей с дебелина от 3 до 9 мм. Той трябва да има консистенцията на гъста сметана, за да запълни всички пукнатини и неравности. Това зависи от консистенцията на спрея и от това как е излята мазилката.

Вторият етап е грундирането на стените. Дебелината на грунда, обикновено не надвишава 6 мм. Но ако е необходимо, тя може да се прилага на няколко слоя. Третият етап е покриването с изравняващ. Това е крайният слой от мазилка с дебелина само 2-4 мм. Същността на този етап е да се създаде лек, тънък пласт върху повърхността на стената, който след това лесно се лепи.

Четвъртият етап е минаването на стените с шкурка.

Прочетете още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *